McLarenov vozač Daniel Ricciardo kaže da su ga problemi koje je ove godine iskusio u McLarenovom bolidu omogućili dosad najveći rast, a kao veliki izazov istaknuo je i dugo izbivanje iz rodne Australije.

Ricciardo je nakon dvije godine u Renaultu prešao u McLaren gdje ga je većina vidjela kao vođu momčadi uz mladoga Norrisa, ali Britanac se svojim nastupima istaknuo kao njihov brži vozač.

Norris je u kvalifikacijama bio puno uspješniji od Ricciarda s omjerom 15:7, a u utrkama je Britanac četiri puta bio na postolju naspram samo jednoga postolja za Australca u Monzi gdje je pobijedio ispred momčadskoga kolege.

Ricciardo je na samo 13 od 22 utrke završavao u bodovima, za razliku od Norrisa koji je to uspio na 20 utrka, a prilagodba na McLarenov MCL35M bila je veliki izazov cijele sezone.

“Mislim da sam već prelaskom iz Red Bulla u Renault prošao kroz neku fazu osobnoga rasta,” rekao je Ricciardo za Speedcafe.

“Ali ove godine sam, vjerojatno zbog dva faktora, imao najveću godinu za to.”

“Jedan faktor su bili izazovi s kojima sam se suočio u bolidu, pokušavajući mu se prilagoditi, a drugi je činjenica što sam tako dugo bio daleko od doma.”

“Nisam imao tu utješnost doma i obiteljskoga okruženja na koje ste inače navikli.”

“Nekad, kad živite doma, to ne primijećujete jer vam je to stalno ispred vas, ali kad sam napustio Australiju i odselio se od obitelji onda sam to definitivno više primijetio.”

“Ali sad kad ih tako dugo nisam vidio to je veća stvar. To me definitivno natjeralo da neke stvari više cijenim u životu, ne samo utrkivanje, i mislim da mi je to donijelo puno rasta.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN SAD-a 2007. – Borba Hamiltona i Alonsa na posljednjoj utrci u Indianapolisu

Lewis Hamilton i Fernando Alonso su na posljednjoj utrci u Indianapolisu na današnji dan 2…