Daniel Ricciardo razočaran je ishodom svoje najbolje ovogodišnje utrke u Kini nakon što ga je Lance Stroll pogodio u stražnji kraj i teško mu oštetio bolid, a priznaje da ga je razbijesnila činjenica da Kanađanin nije htio prihvatiti krivnju za incident.

Stroll je dobio kaznu od 10 sekundi i dva kaznena boda za incident u kojem se sudario s Ricciardom u zavoju 14 prije povlačenja sigurnosnoga automobila.

Prema mišljenju sudaca, svi su vozači vozili polako kako bi se pripremili za ponovni start kada je Stroll usporio kako bi se pripremio za zavoj i također pokušao uskladiti brzinu s grupom bolida ispred.

Zatim se sudario s Ricciardom, a suci su smatrali da je Kanađanin trebao predvidjeti brzinu bolida ispred, posebno RB-a, te da je trebao biti spreman kočiti u skladu s tim.

Da je to učinio, smatraju suci, izbjegao bi sudar. Zato je Stroll proglašen kao ‘pretežno kriv za sudar koji je na kraju doveo do toga da se Ricciardo morao povući iz utrke’.

Ali u radio komunikaciji s momčadi, u trenucima nakon incidenta, Stroll je okrivio vozača RB-a, a kada mu je rečeno da je dobio vremensku kaznu, odgovorio je: “Nevjerojatan čovjek!”

“Polako sam se počeo smirivati, a onda mi je rečeno što Lance misli o incidentu,” rekao je Ricciardo nakon utrke.

“Navodno sam idiot i to je bila moja greška.”

“Od toga mi je proključala krv jer je jasno kao dan i još se to dogodilo iza sigurnosnoga automobila.”

“Jedino što moraš učiniti je paziti na bolid ispred. Ne možemo predvidjeti što će vodeći učiniti. Utrka ne počinje prije kontrolne linije.”

“Dajem sve od sebe da ne kažem ono što želim reći, ali jebeš toga tipa…i još sam i pristojan! Ali ako je to ono što on misli…”

Prema Ricciardu, snimka sa Strollova bolida potvrdila je da Kanađanin nije gledao u bolid ispred jer mu je kaciga bila okrenuta udesno, prema vrhu zavoja 14.

“Netko je zakočio na čelu skupine, ne znam tko, a onda su svi stali. Bolid ispred mene je upravo stao s otprilike 60 na nulu, tako da je to stvarno glup incident. Bio je to jedan od takvih.”

“Mislim da to nije bio on [Ricciardo]. Svi su samo pritisnuli kočnicu, a on je bio tip ispred mene.”

“Netko je pritisnuo kočnicu i izazvao lančani efekt. Ne znam tko, ali ja sam dobio kaznu zbog krajnjega rezultata jer sam udario Ricciarda, ali nije da je sve bilo normalno i da sam mu se samo zabio u stražnji kraj.”

Upitan je li do incidenta došlo zbog toga što nije obratio pozornost, što su zaključili suci, Stroll je odgovorio: “Ne, ne, da netko nije pritisnuo kočnicu ispred, ne bi bilo nikakvoga lančanog efekta, tu ne bi bilo nikakvih problema.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…