Daniel Ricciardo objasnio je svoju odluku da momčad Renaulta, s kojom je prošle sezone ostvario dva pobjednička postolja, zamijeni McLarenom s kojim je uoči 2021. potpisao novi trogodišnji ugovor.

Ricciardo je nakon pet godina napustio Red Bull na kraju 2018. iako je ostvario sedam pobjeda, a u Renaultu je u drugoj sezoni uspio završiti na pobjedničkom postolju na Nurburgringu i Imoli.

Unatoč Renaultovom napretku i približavanju vodećim momčadima, Ricciardo je nakon Sainzova odlaska u Ferrari odlučio prijeći u McLaren koji će zahvaljujući Ricciardu ponovno imati vozača koji u Formuli 1 ima nekoliko pobjeda.

Ricciardo kaže da vjeruje da McLaren ima veći potencijal od Renaulta, kojega su pobijedili u poretku konstruktora u 2019. i 2020., posebno kad 2022. na snagu stupe nova pravila.

“Nemate kristalnu kuglu,” rekao je Ricciardo.

“Ali napustio sam Red Bull i Renault zato što sam mislio da je to ispravno.”

“Ne znate 100% kako će to ispasti. Ali imam dojam da je McLaren poduzeo prave korake, posebno posljednjih nekolko godina, kako bi položili dobre temelje. Posebno zbog dolaska novih pravila.”

“Nova pravila mogla bi prilično promijeniti poredak, a na temelju onoga što znam i što sam dosad vidio uzbuđen sam biti na tom putovanju s McLarenom.”

“Vodstvo momčadi učinilo je sve kako bi momčad usmjerilo na pravi put.”

“Mislim da su učinili sve što je potrebno kako bismo igrali značajnu ulogu u prvenstvu.”

McLaren je osim dovođenja Ricciarda za 2021. osigurao i Mercedesove motore, godinu dana uoči zamrzavanja razvoja motora.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prvi predsezonski test u Barceloni bez prijenosa i navijača

Formula 1 potvrdila je da na prvom testu uoči početka nove sezone neće biti prisutni navij…