Daniel Ricciardo smatra da se Renault mučio u uvjetima niskoga prijanjanja na novome asfaltu u Portimau jer njihov R.S.20 ne može generirati dovoljno downforcea u maksimalnoj aero konfiguraciji, a Esteban Ocon zadovoljan je s malim zaostatkom za momčadskim kolegom.

Renault je u Portugalu jedva prošao u Q3 s Ricciardom dok je Ocon bio 11. najbrži s desetinkom zaostatka nakon što su na posljednje tri utrke na Nurburgringu, Sochiju i Mugellu s oba bolida prošli u posljednji dio kvalifikacija.

Ali Renault se cijeloga vikenda mučio s prijanjanjem na skliskom asfaltu staze Portimao, koji je brojne vozače natjerao na izlijetanja i blokiranja kotača na kočenju, a Ricciardo se izvrtio u posljednjim minutama Q2 i udario stražnjim krajem u barijere.

“Bio je to prilično izazovan vikend, vjerojatno je bio izazovan za sve,” rekao je Ricciardo koji je šestu utrku zaredom izborio Q3 plasman.

“Jako je skliska ova nova podloga, ne mislim da je imala dovoljno vremena da sazrije. Pa pretpostavljam da ulje ili što već i dalje izlazi iz nje.”

“Mislim da su zato svi vjerojatno stavili maksimalan downforce. Iako smo se mi poboljšali u tim uvjetima i dalje bih rekao da je naše najveće ograničenje maksimalan downforce.”

“Ne bih rekao da možemo generirati prijanjanje na ovako skliskoj podlozi kao što to mogu naši suparnici, mislim da nam je zato nedostajala desetinka ili dvije.”

“Ući u Q3 bio je cilj i u tome smo uspjeli. Ali imali smo i nešto oštećenja nakon što sam se izvrtio.”

2020 Portugal GP Ocon Renault hard Pirelli Photo Renault

Ocon je na prošlim kvalifikacijama na Nurburgringu bio samo 0.019 s iza Ricciarda, a unatoč Renaultovim problemima na Portimau Francuz je zadržao mali zaostatak za Ricciardom od 0.133 s.

“Definitivno sam sretniji s brzinom koju smo pronašli u posljednje vrijeme,” rekao je Ocon.

“Pomalo sam frustriran što sam uvijek na istoj strani [sporiji od Ricciarda]. Kad imate nekoliko stotinki na Nurburgringu i jednu desetinku ovdje to može otići na bilo koju stranu.”

“Puno sam sretniji s načinom na koji radimo na mojoj strani garaže, bolje razumijemo vikend i pomalo gradimo na tome.”

“Puno je bolje na posljednjih nekoliko utrka i moramo nastaviti tako.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MP4-25 s inovativnim F-duct sustavom prodan za višemilijunski iznos

McLaren MP4-25 iz 2010. kojim su upravljali Lewis Hamilton i Jenson Button prodan je na au…