Daniel Ricciardo napokon je debitirao za Renault na stazi nakon što je u Barceloni odradio prve kilometre u novom R.S.19 za kojega momčad nije bila sigurna hoće li biti spreman za prvi test.

Zbog kasnoga prelaska na proizvodnju dijelova za novi bolid, kako bi se na stazi našli što je moguće noviji dijelovi, Renault je ugrozio spremnost za prvi test u Barceloni i planirani prvi test u sklopu dana za snimanje.

Ali u sunčano subotnje poslijepodne Renault je na Twitteru objavio snimku prvoga izlaska novoga R.S.19 na stazu, a za upravljačem je bio njihov novi vozač Daniel Ricciardo.

Red Bull nije dopustio Ricciardu da isproba prošlogodišnji Renault R.S.18 na postsezonskom testu u Abu Dhabiju pa mu je ovo bila prva prilika da isproba bolid svoje nove momčadi.

Momčadi tijekom dana za snimanje promotivnih materijala (najviša dva u sezoni) smiju prijeći najviše 100 kilometara na posebnim Pirellijevim gumama, a Ricciardo je maksimalno iskoristio ponuđeno i na 4,655 kilometara dugom krugu staze Circuit de Barcelona – Catalunya odvozio 21 krug.

Pogledajte kako je izgledao njegov prvi izlazak na stazu u novom Renaultu!

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA od 2020. uvodi dodatni senzor protoka goriva

Momčadi Formule 1 iduće godine morat će koristiti još jedan senzor protoka goriva nakon št…