Ricciardo optimističan – Borit ćemo se za pobjedu

Daniel Ricciardo Red Bull RB12 TAG Heuer Hungarian GP F1 2016 in the wet Foto Red Bull

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo bio je razočaran zbog žutih zastava na kraju Q3, ali je optimističan oko svojih šansi na sutrašnjoj utrci.

Ricciardo se kvalificirao treći iza dva Mercedesa Rosberga i Hamiltona i vjeruje da je situacija mogla biti vrlo zanimljiva bez žutih zastava.

“Ulovile su nas žute zastave – bio sam prilično ljut u posljednjem krugu jer sam bio nešto brži i bio bih bliže pole positionu,” rekao je Ricciardo.

“Bilo bi zanimljivo bez žutih zastava i malo sam razočaran. Istovremeno, mislim da su kvalifikacije prošle dobro, bili smo kompetitivni u svim uvjetima.”

Iako su u petak bili znatno sporiji od Mercedesa u simulacijama dužih dionica, Ricciardo vjeruje da se sutra mogu boriti za pobjedu.

“Još smo bliže ove godine što se tiče čiste brzine, postajemo sve jači. Danas smo bili blizu,” rekao je Ricciardo koji je za Rosbergom na kraju kasnio 0.315 sekundi.

“Sutra će biti zanimljivo, Mercedes je pokazao dobru brzinu na dužim dionicama, ali i mi ćemo biti tu.”

“Startamo dovoljno naprijed da bi se borili za pobjedu.”

Verstappen se kvalificirao na četvrto mjesto, 0.277 sekundi iza Ricciarda i 0.317 sekundi ispred Vettela, a i njemu su žute zastave uništile posljednji pokušaj u Q3.

“Bio sam pola sekunde brži u prvom sektoru.”

“Ako samo to uzmete mom prethodnom krugu bio bih vrlo blizu Rosbergu,” rekao je Max koji je za Nicom kasnio 0.592 sekundi.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…