Daniel Ricciardo kaže da se veseli vratiti utrkivanju nakon nekoliko mjeseci pauze i isprobati novi Renault R.S.20 na stazi na kojoj su se prošle sezone najviše mučili.

Renault će, kao i brojne druge momčadi, u Austriju donijeti višestruka poboljšanja koja su trebala stizati postupno na utrkama koje se nisu održale, a promjene uključuju dorađeno prednje krilo te nove usmjerivače zraka i generatore vrtloga iza prednjih kotača.

Ricciardo vozi drugu i posljednju sezonu za Renault budući da je za 2021. potpisao za McLaren, a veseli se isprobati novi bolid na stazi koja im prošle godine nije odgovarala.

“Ovo je staza koja za nas prošle godine nije bila sjajna,” rekao je Ricciardo.

“Zapravo sam prilično sretan što se vraćamo ovdje, ne jednom, nego dvaput. Sigurno da puno više naučite iz loših dana i manje iz dobrih.”

“Vozili smo bolid u Barceloni, ali sad će to biti drukčiji bolid u drukčijim okolnostima. Ako smo ga poboljšali, mislim da će nakon toga biti sve bolji.”

“Uzbuđen sam vidjeti kakvi ćemo biti ovoga vikenda. Vrlo sam znatiželjan usporediti ga s bolidom koji sam vozio ovdje prošle godine.”

“Bio je to prilično težak vikend za nas pa sam vrlo optimističan da ćemo pronaći prilično puno performansi, ne samo s ovogodišnjim bolidom, nego i s poboljšanjima koje ćemo imati.”

“Mislim da smo puno napredovali s bolidom tijekom zimskih testiranja, ne možemo biti potpuno sigurni kako će to završiti, ali isto je za sve momčadi. Imamo nešto drukčiji bolid od onoga koji smo trebali imati u Australiji, ali nakon ovoga tjedna imat ćemo odgovore.”

Šef momčadi Cyril Abiteboul kaže da je momčad jako naporno radila kako bi seriju poboljšanja pripremila za prve dvije utrke u Austriji.

“Bio je to veliki kolektivni trud interne produkcije kako bismo imali spreman paket s treće, pete i šeste utrke s inicijalnoga kalendara, za Vijetnam, Nizozemsku i Barcelonu, a koji ćemo imati spreman za Austriju,” rekao je Abiteboul.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell mijenja Hamiltona na VN Sakhira, Aitken debitira u Williamsu

George Russell zamijenit će Lewisa Hamiltona u Mercedesu na pretposljednoj utrci sezone u …