Daniel Ricciardo kaže da Renault sigurno nije brz kao Mercedes iako su imali gotovo identično vrijeme na posljednjem danu testiranja što potvrđuje teze da Mercedes zbog pouzdanosti nije koristio maksimalnu snagu motora.

Mercedes je u prvom tjednu, doduše kad su uvjeti na stazi bili najbolji, odvozio 1:15.732, ali u drugom tjednu nisu vozili brže od 1:16.196 koliko je Bottas vozio na posljednjem danu.

Posljednjega dana testiranja nekoliko je momčadi bilo unutar četiri desetinke od Mercedesa, uključujući Red Bull, Ferrari, Renault i Racing Point, što pokazuje koliko vrhunske momčadi još uvijek kriju svoje karte.

Toga je svjestan i Ricciardo koji je posljednjega dana bio samo 0.080 sekundi sporiji od Bottasa na istim gumama (C5), a na glavnom pravcu bio je 10 km/h brži od njega (318 – 308 km/h).

“Znamo da nismo brzi kao Mercedes tako da ne znam što su oni radili,” rekao je Ricciardo.

“Ne želim se uzbuđivati oko vremena, ali da smo na C5 gumama bili šesti sigurno bih bio razočaran.”

Daniel Ricciardo Renault RS20 Barcelona Test 2 Day 3 F1 2020 C2 Pirelli tyres Turn 7 - 8 Photo Renault

“Lijep je osjećaj, barem smo postavili dobro vrijeme. Uspjeli smo iskoristiti dobre [mekane] gume relativno dobro. Tako da su to definitivno pozitivni znakovi.”

“Dovoljno dugo ovo radimo da znamo da se to neće nužno dogoditi u Melbourneu u kvalifikacijama. Ali za nas je i dalje pozitivno što smo uspjeli izvući tako brzo vrijeme.”

Ricciardo kaže da je možda mogao odvoziti još malo brži krug, ali nikako nije mogao pola sekunde brže koliko je Bottas vozio na prvom testu.

“Uvijek je tu desetinka, ali možda bi u najboljem slučaju mogao odvoziti 1:16.0, 1:16.1,” rekao je.

“Napravio sam dobar korak naprijed od prvoga seta C5 guma do drugoga, mislim da sam pronašao dvije ili tri desetinke. Možda bih mogao pronaći još dvije s novim setom. Mislim da smo odradili dobar posao s onim što smo imali.”

“Mislim da smo općenito poboljšali uravnoteženost bolida. Bolje osjećam stražnji kraj, a u srednje brzim zavojima uspijemo malo agresivnije izaći iz zavoja [ranije pritisnuti gas do kraja].”

TELEMETRIJA S RICCIARDOVOG NAJBOLJEG KRUGA – 1:16.276

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…