Daniel Ricciardo dobit će novu Mercedesovu pogonsku jedinicu zbog čega će startati posljednji iza Carlosa Sainza u Ferrariju nakon što je McLaren zbog lošega kvalifikacijskog rezultata odlučio iskoristiti priliku i uvesti četvrti motor za svoga vozača.

Nakon što su Bottas i Hamilton već uzeli četvrte motore, kao i Latifi u Williamsu, Ricciardo je posljednji u nizu vozača koji će dobiti četvrti motor, ali za razliku od Hamiltona Australac će dobiti cijelu pogonsku jedinicu.

Jedan element koji izlazi izvan propisane alokacije za cijelu sezonu donosi 10 mjesta kazne, kao što je to bio slučaj s Hamiltonom ovoga vikenda, ali budući da se Ricciardo kvalificirao na 15. mjesto McLaren je odlučio iskoristiti priliku i uzeti novu pogonsku jedinicu bez velikoga utjecaja na njegovu startnu poziciju.

Sainz je ovoga vikenda također uzeo novu pogonsku jedinicu te je trebao startati posljednji, ali nakon Ricciardove promjene startat će pretposljednji budući da je Ricciardo ostvario lošiji kvalifikacijski rezultat od Sainza.

McLaren je nakon kvalifikacija rekao da razmatraju ovu mogućnost u dogovoru s kolegama iz Mercedesa budući da ova promjena pogonske jedinice nije bila planirana, ali na kraju su se ipak odlučili za taj potez.

Od vozača s Mercedesovim motorom Norris u McLarenu, Vettel i Stroll u Aston Martinu i Russell u Williamsu i dalje nisu uveli četvrti motor i nije poznato planiraju li to učiniti do kraja sezone.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…