Daniel Ricciardo u Mađarskoj koristi stariju specifikaciju Renaultova V6 motora s početka sezone za razliku od Maxa Verstappena koji koristi B specifikaciju koju je Renault uveo u Kanadi.

Ricciardo je u Njemačkoj startao pretposljednji zbog novoga MGU-K, spremnika energije i kontrolne elektronike, a Renault nije odlučio uvesti i novi motor, turbo i MGU-H iako to ne bi utjecalo na njegovu startnu poziciju.

Ali kako je Renaultov V6 motor u utrci otkazao zajedno s turbinom, Ricciardo se za Mađarsku vratio na svoj stari motor iz Monaka koji je specifikacije s prve utrke sezone iz Australije.

“U trenutku kad smo donijeli tu odluku [da Ricciardu ne daju novi motor] nije bilo nikakvoga razloga da uvedemo novi motor,” rekao je Renaultov Cyril Abiteboul.

“Onda smo imali taj kvar [u utrci], skinuli smo motor, pregledali taj dio i to je prvi put da smo imali kvar na tom dijelu. To bi mogao biti defekt od našega dobavljača, ali tad to još nije bilo potvrđeno.”

“Zato nastavljam govoriti da smo u tom trenutku donijeli ispravnu odluku.”

Renault do kraja sezone planira uvesti i C specifikaciju motora za koju tvrde da ju ‘vrijedi čekati’, a trebao bi biti dostupan za sve tri momčadi na VN Belgije ili VN Italije, tradicionalne staze za uvođenje novih specifikacija motora s obzirom na postotak koji se vozi punim gasom.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…