Red Bullov vozač Daniel Ricciardo vjeruje da bi njegova momčad iduće sezone mogla biti favorit za naslov prvaka ukoliko novu sezonu započnu jednako dobro kao što su završili prethodnu.

Nakon dobrog završetka 2016. Red Bull je puno očekivao od 2017. i novih pravila koja su naglasak stavila na aerodinamičke performanse bolida, ali momčad iz Milton Keynesa sezonu je započela s velikim zaostatkom za Mercedesom i Ferrarijem.

Adrian Newey na Red Bullu RB13 primijenio je filozofiju niskoga otpora zraka, ali tijekom sezone su dodavali sve više downforcea kako bi se približili vodećem dvojcu i time poboljšali vlastitu konkurentnost. Također, mučili su ih i problemi s korelacijom podataka iz zračnoga tunela pa razvoj bolida nije tekao prema planu.

Ricciardo vjeruje da će iduću sezonu započeti jednako snažno kao što završili prethodnu i da bi mogli biti i favoriti za naslov prvaka 2018.

“Krenuli smo na krivoj nozi, ali tempo razvoja bio je nevjerojatan,” rekao je Ricciardo.

“Zato se nadam da ako krenemo kako treba u 2018. da možemo biti favoriti.”

“Ako krenemo na razini Mercedesa i Ferrarija, naš razvoj je prilično jak. Ove godine krenuli smo iza njih, pretpostavljam da smjer za koji smo mislili da je ispravan nije bio ispravan.”

“Sav razvoj je išao u smjeru takve aerodinamičke konfiguracije [s nižim otporom zraka] i to nije bio pravi put. Vidjeli smo na testiranjima da nam je bolid izgledao vrlo jednostavno.”

“Izgled nije sve, ali pokazao je da performanse nisu bile tu. Krenuli smo krivim putem i spiralno padali u prvih nekoliko utrka, ali nakon toga smo se vratili.”

“Mislim da smo krenuli kako treba da bi smo bili vrlo blizu naslova. Na početku godine šasija nije bila gdje je trebala biti pa smo zaostajali i sa šasijom i s motorm.”

“Sad kad se šasija poboljšala opet nas više koči motor.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo najbrži u kišnim kvalifikacijama

Lewis Hamilton osvojio je dominantan pole position u kišnim uvjetima na Red Bull Ringu s v…