Daniel Ricciardo i dalje vjeruje da Renault može do trećega mjesta u poretku konstruktora iako je u Turskoj izgubio priključak za Racing Pointom i McLarenom, a Ferrari im se približio na samo šest bodova, tri utrke prije kraja sezone.

Renault se cijeloga vikenda mučio u uvjetima niskoga prijanjanja na stazi u Turskoj, a unatoč dobrom startu njihovi vozači uspjeli su završiti tek 10. i 11. i osvojiti samo jedan bod.

Za razliku od njih, Racing Point je završio drugi s Perezom i deveti sa Strollom dok je McLaren osvojio peto (Sainz) i osmo (Norris) mjesto i ima pet bodova od Racing Pointa.

Ferrari, kojem je prije dvije utrke prijetio AlphaTauri, imao je najbolju utrku ove sezone s Vettelom i Leclercom na trećem i četvrtom mjestu pa su se i oni priključili borbi za treće mjesto, šest bodova iza Renaulta i 24 boda iza Racing Pointa.

“Sigurno je da više nismo favoriti za treće mjesto, ali i dalje to možemo ostvariti,” rekao je Ricciardo.

“I dalje imamo tri utrke, da su jedna ili dvije utrke bio bih više pesimističan. Ali i dalje možemo uspjeti.”

“Šteta je što smo izgubili toliko bodova. Sigurno da boli, ne možemo to poreći. Ali i dalje imamo tri utrke i imamo šansu sustići ih.”

“Iako će utrke biti suhe i dalje će se događati svakakve stvari. Bahrain ima uzak prvi zavoj pa se možda Sergio i Lance sudare! Vidjet ćemo!”

2020 Turkish GP Ricciardo leads Norris Photo Renault

Ricciardo je objasnio da Renault nije uspio dovoljno dugo sačuvati intermediate gume i da im brzina nije bila konkurentna kako bi se borili s bolidima ispred sebe.

“Start je bio stvarno dobar, ali morao sam popustiti jer nisam imao kamo,” rekao je.

“Esteban je također dobro startao s vanjske strane, Lewis s unutarnje i završio sam u sendviču.”

“Šteta, ali bilo je trenutaka u utrci kad smo imali nešto brzine, ali ne konstantno. To je bio najveći problem.”

“U jednom trenutku moj trkaći inženjer Carol mi je rekao da sam najbrži na stazi, ali samo dva kruga kasnije gume su mi bile potpuno mrtve. Tako da nismo imali održivu brzinu kako bismo se borili bilo s kim.”

Ricciardo je nakon Turske pao s četvrtoga na šesto mjesto u poretku vozača, ali peti Leclerc bježi mu samo jedan bod dok je četvrti Perez četiri boda ispred.

BORBA ZA TREĆE MJESTO

3. Racing Point/Mercedes 154   8 -1 18 2 14 22 3 16 10 12 16 6 8 20
4. McLaren/Renault 149   26 13 2 10 2 9 6 30 8 10 8 10 15
5. Renault 136   4 4 4 20 4 23 12 12 16 15 6 15 1
6. Ferrari 130   19 8 16 12 6 5 8 6 13 10 27
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…