Ricciardo za vrijeme utrke mislio da može pobijediti

Ricciardo Red Bull RB13 Bahrain GP F1 2017 race Foto Red Bull

Daniel Ricciardo kaže da je za vrijeme utrke mislio da ima realnu šansu za pobjedu prije nego što se za vrijeme sigurnosnog automobila prebacio sa supersoft na soft gume.

Ricciardo je na startu utrke izgubio od momčadskog kolege Verstappena pa je držao peto mjesto, jedno mjesto lošije od mjesta na kojem je startao utrku.

Kako se vodeći Bottas mučio sa stražnjim gumama, vodeća petorka Bottas, Vettel, Hamilton, Verstappen i Ricciardo nalazila se unutar tri sekunde.

Ricciarda je na ulasku u boks zadržao Hamilton koji je kasnije dobio kaznu od pet sekundi, a Australac je supersoft gume zamijenio soft komponentom koju nije mogao zagrijati nakon povlačenja sigurnosnog automobila.

Zato su ga u nastavku utrke prestigla trojica vozača – Hamilton, Raikkonen i Massa kojeg je uspio prestići tek pretkraj utrke.

“Mislio sam da imamo šansu za pobjedu,” rekao je Ricciardo.

“U prvoj dionici utrke izgledali smo zaista konkurentno. Vidio sam da se Valtteri muči, vjerujem da je imao neke probleme s gumama ili nešto.”

“Bio sam na kraju vlakića, vidio sam sve ostale koji su se klizali uokolo. Čuvao sam gume pa smo bili u stvarno dobroj poziciji.”

“Zatim je izašao sigurnosni automobil, stavili smo soft gume, ali ta komponenta guma danas nije radila za nas. U nastavku utrke osjetio sam da se guma jednostavno nije aktivirala.”

“Stalno sam se klizao i zato sam pao u poretku. Nakon toga gume se više nisu vratile u pravo stanje i bio sam na Massinoj razini, a znamo da možemo brže od toga.”

Ricciardov momčadski kolega Max Verstappen imao je sjajan start i probio se sa sedmoga mjesta na četvrto, ali odmah nakon prve promjene guma odustao je zbog kvara na stražnjim kočnicama.

“Izgubio sam stražnje kočnice čim sam dotaknuo papučicu kočnice koja je propala i više nisam mogao kočiti,” rekao je Max.

“Bolid se ponašao puno bolje i ušli smo u boks ranije od Mercedesovih vozača pa bi se vratili na drugo mjesto iza Sebastiana u tom trenutku.”

“Zaista nesretan završetak, izgubili smo puno bodova.”

Verstappen se nalazi na petom mjestu u poretku vozača, tri boda ispred Ricciarda, dok je Red Bull na usamljenom trećem mjestu u poretku konstruktora.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciarda ne brine slabiji start sezone – ‘Već sam to prošao u Renaultu’

Daniel Ricciardo kaže da je očekivao da će mu trebati neko vrijeme prije nego bude u moguć…