Daniel Ricciardo dobio je tri mjesta kazne za iduću utrku u Španjolskoj nakon što je vozeći unatrag udario Daniila Kvyata nakon što su oboje promašili zavoj u duelu na VN Azerbajdžana.

Ricciardo je pokušao prestići Kvyata u borbi za 10. mjesto i posljednji bod na VN Azerbajdžana i napao ga na kočenju za treći zavoj, ali je prekasno kočio i nastavio ravno u sporednu ulicu.

Kvyat je zbog toga otišao široko i također završio ispred ograde s vanjske strane trećega zavoja ispred Ricciardovog Renaulta.

Ricciardo je brzo pronašao rikverc, ali je u želji da što prije krene udario Kvyata vozeći unatrag i oštetio mu podnicu. FIA ga je zbog toga kaznila s tri mjesta kazne na startu iduće utrke u Španjolskoj, a dobio je i dva kaznena boda.

“Naravno da se ne osjećam dobro zbog toga što se dogodilo, u tom trenutku stvari su za nas izgledale prilično dobro. Postupno smo povećavali brzinu i sustizali Daniila,” rekao je Ricciardo koji se nakon utrke ispričao Kvyatu.

“Vidio sam prostor i mislio da bih mogao pokušati. U trećem zavoju uvijek je tijesno i mislio sam da bih mogao izvesti to pretjercanje. Ali zatim sam osjetio da sam počeo blokirati kotače i promašio sam zavoj.”

“Čim sam otišao u sporednu ulicu osjetio sam užurbanost i malo panike, pokušao sam minimizirati štetu i izgubiti što je moguće manje vremena.”

“Pronašao sam rikverc i krenuo, da budem iskren nisam imao pojma da je on tu. Pretpostavljam da me užurbanost natjerala da zaboravim pogledati iza sebe.”

Oba vozača kasnije su odustala zbog oštećenja.

INCIDENT RICCIARDA I KVYATA

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel u pregovorima s Aston Martinom za 2021.

Sebastian Vettel navodno je u pregovorima s momčadi Racing Pointa koji iduće godine postaj…