Rosberg je skoro morao odustati

nico-rosberg-mercedes-w07-australia-gp-f1-2016-race

nico-rosberg-mercedes-w07-australia-gp-f1-2016-race

Mercedesov šef motorsporta Toto Wolff kaže da je pobjednik prve utrke sezone Nico Rosberg skoro morao odustati s vodeće pozicije zbog problema s kočnicama.

Nico je završio osam sekundi ispred momčadskog kolege Hamiltona, ali su ga problemi s pregrijavanjem prednjih desnih kočionih kliješta gotovo stajali pobjede. Osim toga, Nico je imao i problem sa stražnjom lijevom gumom.

“Imali smo problem s temperaturom kočionih kliješta na Rosbergovom bolidu koja se popela do razine da smo mislili da će morati odustati,” rekao je Wolff.

“To je bilo na oko dvije trećine utrke. Nešto nam je upalo u kočiona kliješta, ali se situacija stabilizirala i temperatura je počela padati.”

Nico Rosberg Mercedes W07 Hybrid celebrates his Australian GP victory, Melbourne, 20.3.2016.
Nico Rosberg slavi 15. pobjedu u karijeri i četvrtu uzastopnu nakon slavlja na posljednje tri utrke 2015.

“A 15 krugova prije kraja naši izračuni pokazivali su da nam gume neće trajati i da bi stražnja lijeva guma mogla drastično izgubiti performanse.”

“Izgubili smo dosta prijanjanja na stražnjoj lijevoj gumi na Rosbergovom bolidu, ali kako je riječ o samo jednoj gumi uspio je doći do cilja.”

Wolff je rekao da je problem bio u tome što Rosberga nisu mogli obavijestiti o problemu zbog novih zabrana po pitanju komunikacije vozača i momčadi.

“Bilo je zaista teško jer mu nismo mogli reći da pripazi na stražnju lijevu gumu. A nije znao ni za problem s temperaturom kočnica. Nismo mu smjeli ništa reći.”

Rosberg je rekao da su se kočnice počele pregrijavati jer su komadići gume upali u usisnik za hlađenje kočnica.

“Bilo je kritično i teško za kontrolirati, ali sve je ispalo dobro pa sam sretan zbog toga,” rekao je pobjednik prve utrke sezone.

Mercedes F1 team celebrate their Australian GP victory, Melbourne, 20.3.2016.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Button – ‘Vettel nije zaboravio voziti’

Jenson Button vjeruje da Sebastian Vettel nije zaboravio voziti i da i dalje može biti izu…