Nico Rosberg prokomentirao je svog bivšeg momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona i otkrio neke njegove slabosti, ali i naglasio da je u svojim dobrim izdanjima gotovo nepobjediv.

Rosberg i Hamilton četiri su godine bili momčadski kolege u Mercedesu i tri uzastopne godine vodili ekskluzivnu borbu za naslov prvaka, a Nijemac je iz trećeg pokušaja uspio pobijediti Hamiltona i osvojiti naslov prvaka s četiri uzastopna druga mjesta na kraju sezone.

Svjetski prvak iz 2016. kaže da je za pobijediti Lewisa Hamiltona potrebno odvoziti savršenu sezonu.

“Kad Lewis ima dobar vikend, gotovo je nepobjediv,” rekao je Rosberg za Sky Sports F1.

“On je nevjerojatno brz i možda najbolji vozač. Jedini način da pobijedite Lewisa je da budete 100% u svemu, da imate savršenu sezonu.”

“Inače nemate šanse.”

Rosberg je u četiri godine s Hamiltonom otkrio i neke njegove slabosti, a to su vikendi kad nije 100%. U tom slučaju, potrebno ga je ‘nagaziti’ što je više moguće i držati ga u tom stanju što duže.

“Lewisova slabost je to što je pomalo nekonzistentan,” rekao je Rosberg.

“Ima tih perioda kad jednostavno nije tu, a ako ste u mogućnosti napasti ga u tim periodima i zaista izvući maksimum iz toga, moći ćete ga držati dolje nešto duže.”

“Morate izvući maksimum iz toga, apsolutno. Sebastian je to prošle godine činio vrlo dobro.”

Bottas ove godine može biti bliže Hamiltonu

Bottas je prošle godine završio treći u poretku vozača i nije bio prijetnja Hamiltonu iako je na nekim vikendima bio brži od njega. Nedostajalo mu je upravo konzistentnosti.

“Nadam se da će Valtteri ove godine biti još bliže jer je prošle godine pokazao neke zaista sjajne trenutke. Ali nedostajalo mu je konzistentnosti.”

“Mislim da on to može, zaista mislim da ove godine može biti još bliže i biti vrlo, vrlo blizu. To je ono što želimo vidjeti, želimo vidjeti dobru internu borbu u Mercedesu.”

Pogotovo ukoliko Mercedes bude imao veću prednost nego prošle godine…

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…