Rosberg pod istragom nakon sudara u posljednjem krugu

Nico-Rosberg-leads-Lewis-Hamilton-Mercedes-W07-Hybrid-Austrian-GP-F1-2016-Foto-Sky-Sports

Nico Rosberg je pod istragom sudaca nakon sudara u posljednjem krugu s momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom koji je odlučio ishod Velike Nagrade Austrije.

Hamilton je u posljednjim krugovima pritiskao Rosberga koji je morao prestizati vozače zaostale za cijeli krug, a u posljednjem krugu Nico griješi u prvome zavoju i Lewisu omogućuje da mu se približi uoči kočenja za drugi zavoj.

Rosberg zatvara unutarnju stranu pa Hamilton mora na vanjsku, a oba vozača su izuzetno kasno kočila i dolazi do kontakta u kojem je bolje prošao Britanac.

Hamilton je izašao van staze i uspio doći do pobjede, a Rosberg je završio s oštećenim prednjim krilom te su ga prestigli Verstappen i Raikkonen zbog čega završava tek četvrti.

Nakon utrke objavljeno je da je Rosberg pod istragom jer je ‘uzrokovao incident i nije se zaustavio s ozbiljno oštećenim bolidom.”

“Pokušavao sam kočiti, on je pogriješio u prvome zavoju, a ja sam bio s vanjske strane u drugom zavoju. Ostavio sam puno mjesta, on je bio unutra i sudarili smo se,” rekao je Hamilton kojem je publika zviždala na pobjedničkom postolju.

“To je njihov problem, ne moj,” rekao je Lewis.

Rosberg je bio očekivano razočaran ishodom utrke koju je vodio u posljednjem krugu.

“Bio sam siguran da ću pobijediti i strašno je izgubiti vodstvo u posljednjem krugu,” rekao je Nico.

“Borili smo se, a ja sam se pomalo mučio s kočnicama koje su se pregrijavale na kraju, a gume su mi bile potrošene što je Lewisu dalo priliku.”

“Ipak, bio sam siguran da ću se moći obraniti i dovesti bolid do kraja utrke.”

“Imao sam unutarnju poziciju, jaku poziciju, otišao malo dublje u zavoj što je u redu jer ja diktiram s unutarnje strane, ali bio sam vrlo iznenađen što je Lewis skrenuo i uzrokovao sudar.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …