Aktualni svjetski prvak Nico Rosberg kaže da atmosfera u Mercedesu prošle godine nije bila loša kao što ju je pokušao prikazati Lewis Hamilton koji je rekao da je ove godine s Bottasom dinamika u momčadi puno bolja.

Hamilton i Rosberg borili su se za naslove prvaka u eri dominacije Mercedesa 2014., 2015. i 2016., a nakon dva naslova za Hamiltona 2014. i 2015. Rosberg je osvojio naslov prvaka 2016.

Prema Hamiltonovom mišljenju, Rosbergov odlazak donio je novu dinamiku odnosa u momčadi i bolju atmosferu koja mu je omogućila da izvuče maksimum iz sebe, za razliku od prošle godine kad se borba za naslov prvaka odvijala unutar same momčadi.

“To je prilično jak citat s Lewisove steane i prihvatit ću ga kao kompliment,” rekao je Rosberg.

“Ja sam pobijedio pa mogu shvatiti da za njega to nije bilo tako pozitivno. I ja bih to rekao da atmosfera nije bila pozitivna da sam izgubio prošle godine.”

“Meni se činila vrlo pozitivna. Mi smo vjerojatno najuspješnije momčadske kolege u povijesti Formule 1.”

hamilton-rosberg-abu-dhabi-f1-2016-after-the-race-foto-xpb
Nico Rosberg i Lewis Hamilton na VN Abu Dhabija 2016.

“Pritiskali smo jedan drugoga do krajnjih granica. Naravno, nije bilo lako, ali to u mojim očima drži motivaciju visoko. Za mene je to bilo većinom pozitivno.”

“Sigurno da je bilo izuzetno intenzivno i izazovno, ali zato je još bolje kad uspijete izaći kao pobjednik, i to protiv Lewisa, koji je postavljao nove rekorde.”

“Izaći kao pobjednik protiv njega prokleto je dobro i zato sam tako zadovoljan sa svojom karijerom jer je kraj bio tako savršen.”

Hamilton je rekao da bi se bilo lako povući nakon osvajanja četvrtoga naslova kao što je to učinio Nico prošle godine, ali da osjeća da ima još toga za ostvariti.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Saudijska Arabija u F1 kalendaru 2021. od 23 utrke, Nizozemska u jesenskom terminu

Formula 1 iduće godine dobiva još jednu utrku uz već planirane utrke u Vijetnamu i Nizozem…