Rosberg tajne ovogodišnjeg uspjeha želi zadržati za sebe

Nico Rosberg, Toto Wolff, Datuk Wan Zulkiflee Wan Ariffin

Novi svjetski prvak Nico Rosberg kaže da neke od tajni ovogodišnjeg uspjeha želi zadržati za sebe, ali je karting naveo kao primjer aktivnosti koja mu je pomogla održati pravu formu.

Nakon što je tri godine zaredom završio iza Hamiltona u istom bolidu, Rosberg je silovito krenuo u novu sezonu na krilima tri pobjede na tri posljednje utrke 2015. i slavio na prve četiri utrke sezone.

To mu je, među ostalim, na kraju omogućilo da na posljednje četiri utrke može završiti četiri puta drugi što je Nijemac i učinio i postao svjetski prvak, baš kao i njegov otac Keke Rosberg 1982.

“Kad sam kod kuće, radim razne vrste treninga kojima se pripremam za utrke,” rekao je Rosberg za Mercedesov Youtube kanal.

“Ne dijelim sve što radim s javnošću, volim neke tajne zadržati za sebe.”

“Radim puno različitih, alternativnih stvari kako bih pokušao biti u svom najboljem izdanju i uspjelo je, isplatilo se.”

“Ove godine sam, primjerice, puno vozio go-kart što u prošlosti nisam činio.”

“Uvježbavanje te vještine mi je zaista pomoglo.”

‘Um igra veliku ulogu u ovom sportu’

hamilton-rosberg-abu-dhabi-f1-2016-foto-xpb
Hamilton i Rosberg nakon kvalifikacija za VN Abu Dhabija 2016.

Rosberg priznaje da je pritisak na posljednje četiri utrke bio velik i da ga je spriječio da pokaže svoj puni potencijal jer je znao da je borba za naslov u njegovim rukama odnosno da Hamiltona više ne mora nijednom pobijediti ove sezone.

“Ključni trenutak bila je Suzuka gdje sam odjednom imao 33 boda prednosti što je značilo da je sve u mojim rukama i da je naslov moj za izgubiti,” rekao je Nico.

“Riječ je o izazovu i naučio sam kako se nositi s tim.”

“Um je velik dio ovoga sporta.”

“Pronašao sam svoj način, posebno u prvom dijelu sezone, kako bih ostao u tom trenutku, a ne razmišljati o široj slici.”

“Dječački san ima ogromnu težinu i može vas preopteretiti ako previše mislite o njemu, kao i želja kad se tom snu približite. Zato je bolje držati se podalje od toga i za mene je taj pristup dobro funkcionirao.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…