Rosberg – Znao sam da me neće prestići

Nico-Rosberg-leads-Daniel-Ricciardo-Singapore-GP-F1-2016-Foto-F1fanatic-XPB

Pobjednik VN Singapura Nico Rosberg kaže da je uoči posljednjeg kruga znao da ga Daniel Ricciardo neće moći prestići nakon što ga je Australac nadoknadio više od 20 sekundi zaostatka.

Rosberg je bio na strategiji dva ulaska u boks i nakon starta na ultrasoft gumama dvaput je koristio najtvrđe dostupne gume u Singapuru – soft. Ricciardo je bio na strategiji tri ulaska u boks i posljednju je dionicu vozio na supersoft gumama.

Iako je Australac sustigao Nijemca, nije imao pravu priliku za napad i morao se zadovoljiti drugim mjestom, četvrti puta ove sezone.

“Deset ili petnaest krugova prije kraja momčad mi je rekla da će me Daniel sustići na kraju utrke, što se i dogodilo,” rekao je Rosberg nakon prve pobjede u Singapuru.

“Morao sam biti koncentriran, sve odraditi kako treba i na kraju je ispalo dobro. Gume su taman trajale koliko je trebalo i jako sam sretan zbog toga.”

“Kad sam ušao u posljednji krug bio sam siguran da će biti dovoljno i da ni njemu gume više nisu svježe tako da je bilo u redu.”

Nijemac kaže da ga momčad nije zvala treći put u boks da pokrije Ricciardov potez zbog prometa na stazi koji bi ga stajao previše vremena, a time i pobjede.

“Nismo mogli ući jer sam imao prometa i bio sam spor pa bi me pobijedio, ali bio je uzbudljiv završetak utrke,” rekao je Nico.

“Bio je ovo sjajan vikend za mene, jučer pole i danas sjajan start. Znali smo da će biti napeto, ali jako sam sretan.”

Iako je ponovno preuzeo vodstvo u poretku vozača koje je i držao veći dio sezone, Rosberg se nije želio upuštati o priče o naslovu prvaka.

“Nisam usredotočen na bodove, samo sam sretan zbog današnje pobjede,” rekao je Rosberg koji šest utrka prije kraja sezone ima osam bodova prednosti ispred momčadskog kolege Hamiltona.

REZULTATI: Lewis Hamilton 2016.

REZULTATI: Nico Rosberg 2016.

REZULTATI: Mercedes 2016.

REZULTATI: Sezona 2016.

REZULTATI: Poredak vozača 2016.

REZULTATI: Poredak momčadi 2016.

Status korištenja pogonskih jedinica

momcadi_mercedes2016

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Saudijska Arabija u F1 kalendaru 2021. od 23 utrke, Nizozemska u jesenskom terminu

Formula 1 iduće godine dobiva još jednu utrku uz već planirane utrke u Vijetnamu i Nizozem…