Ross Brawn postaje upravljački direktor F1 motorsporta

Upravljačkoj strukturi Formule pridružio se legendarni Ross Brawn koji je obilježio povijest svih momčadi u kojima se nalazio i koji se posljednjih mjeseci intenzivno konzultirao s predstavnicima Liberty Media grupe.

Nakon što je posljednjih mjeseci konzultirao s predstavnicima Liberty Media grupe oko svoje nove uloge u Formuli 1, Brawn je dobio mjesto u upravljačkom odboru te će biti upravljački direktor motorsporta dok će Sean Bratches biti izvršni direktor komercijalnih operacija.

“Fantastično je vratiti se u svijet Formule 1,” rekao je Ross Brawn koji je osvojio 19 naslova prvaka s Williamsom, Benettonom, Ferrarijem i Brawn GP-om.

“Uživao sam konzultirajući se s Liberty Media posljednjih mjeseci i veselim se surađivati s Chaseom, Seanom i ostatkom F1 uprave kako bi ovaj sport nastavio s razvojem.”

“Imamo jedinstvenu priliku raditi zajedno s momčadima i promotorima kako bi F1 bila bolja za njih, ali još važnije, i za navijače.”

Novi izvršni direktor Formule 1 Chase Carey poželio je dobrodošlicu novom članu uprave koji ovaj sport itekako dobro poznaje.

“Ross je donio magiju svakoj momčadi s kojom je radio, ima nevjerojatno tehničko znanje, iskustvo i odnose s ljudima i već sam se uvelike okoristio njegovim savjetima,” rekao je Carey.

Brawnu će se pridružiti bivši potpredsjednik prodaje i marketinga ESPN-a Sean Bratches koji će biti upravljački direktor komercijalnih operacija.

“Vrlo sam uzbuđen što se Sean pridružio Formuli 1,” rekao je Carey.

“Sean je bio ključan u izgradnji ESPN-a kao jedne od vodećih sportskih franšiza.”

“Njegova stručnost i iskustvo u prodaji, marketingu, digitalnim medijima i distrubuciji bit će neprocjenjivo za razvoj Formule 1.”

Bernie Ecclestone dobio je počasnu titulu ‘umirovljenog predsjednika’ (‘Chairman Emeritus’, lat. emeritus znači islužen).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…