Rowland i Kubica u borbi za mjesto u Renaultu 2018.

Kubica Hungary F1 2017 test helmet Photo Renault XPB

Renaultov razvojni vozač Oliver Rowland kaže da se on i Robert Kubica bore za mjesto u momčadi iduće godine nakon povratničkih testova za bivšeg F1 pobjednika.

Rowland je trenutno drugoplasirani vozač u F2 prvenstvu iza uvjerljivo vodećeg Charlesa Leclerca, Ferrarijeva juniora koji je u Mađarskoj testirao SF70H, a ovoga vikenda testirao je Lotus E20 iz 2012. kojega je ranije vozio i Kubica.

Kubica je na testiranju u Mađarskoj vozio i aktualni Renaultov F1 bolid R.S.17 i time se dodatno približio povratku u Formulu 1 2018., a Rowland vjeruje da su i on i Kubica još u igri za drugo mjesto u momčadi uz sigurnog Hulkenberga.

“Moj cilj je ući u Formulu 1 i mislim da je i on na listi, zar ne?”, komentirao je Rowland.

“Za neutralnog promatrača ovo je lijepa priča. Bilo je razočaravajuće što se ozlijedio, taman se približavao vrhuncu karijere. Znam da ga svi poštuju kao vozača pa je lijepo što se vratio.”

“Ali s moje strane, i ja želim biti u Formuli 1 iduće godine i dio mene želi da ja budem tu, a ne drugi. Ali vidjet ćemo.”

“Kao dijete uvijek sanjate o vožnji F1 bolida pa je lijepo ponovno to doživjeti, posebno s Renaultom.”

“Ja sam njihov razvojni vozač i s njima sam povezan od prvoga dana u bolidu. Vozio sam Formulu Renault, World Series i imao njihovu potporu u GP2 i F2 pa je lijepo dovršiti ljestvicu i voziti F1 bolid. Nadam se da je ovo samo početak.”

Rowland je u Formuli 2 50 bodova iza vodećeg Leclerca, ali vjeruje da može nadoknaditi taj zaostatak u ostatku sezone, četiri vikenda prije kraja prvenstva što u F2 prvenstvu znači još osam utrka.

“Ako budem imao brzinu kao prošloga vikenda, a on ne bude na pole positionu, onda imam šanse. Pedeset bodova se može skupiti u jednom vikendu pa mi je potreban jedan loš vikend za njega i jedan dobar za mene.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari siguran da će Imola odgovarati njihovom SF1000

Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfigura…