Njemački RTL prvi će puta prenositi Formulu 1 u Ultra HD kvaliteti i za VN Azerbajdžana na posebnom kanalu prenositi utrku u Bakuu u vrlo visokoj kvaliteti.

UHD odgovara rezoluciji od 3840 x 2160 piksela i zbog toga pruža znatno oštriju i detaljniju sliku od danas uobičajene HD kvalitete (1280 x 1280 piksela).

Formula 1 u UHD-u moći će se pratiti samo putem RTL UHD linear Ultra HD testnoga kanala kojem mogu pristupiti samo HD + korisnici.

RTL će i dalje prenositi kvalifikacije i utrke u uobičajenoj HD kvaliteti, a UHD zasad će biti ograničen na spomenuti kanal, vjerojatno do kraja godine uoči mogućeg prelaska na UHD za F1 sezonu 2019.

“Za nas će UHD biti sve važniji u godinama koje dolaze, a kao vodeća medijska kompanija imamo cilj postavljati nove standarde,” rekao ej Andre Prahl, menadžer RTL-ova programa.

“Oduševljeni smo što pokretanjem RTL UHD možemo nastaviti svoja UHD testiranja.”

Osim pristupa testnom UHD kanalu RTL-a, korisnici moraju imati i UHD TV uređaj, HD+ modul, UHD-HD + prijemnik ili HD + TV ključ s aktivnim HD+ prijenosnim paketom. Korisnici će RTL UHD pronaći na kanalu 319.

PARAMETRI ZA RTL UHD

Satelit: ASTRA 1KR, 19.2 East
Transponder: 1.013
Frekvencija: 11391.25 Mhz (horizontal)
Symbol rate: 22,000 Ms/s
Brzina prijenosa: 20 Mbps
FEC 5/6

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Button – ‘Vettel nije zaboravio voziti’

Jenson Button vjeruje da Sebastian Vettel nije zaboravio voziti i da i dalje može biti izu…