George Russell je zbog svojih većih dimenzija u odnosu na Lewisa Hamiltona jedva stao u njegov pobjednički Mercedes F1 W11 zbog kojega je morao obući broj manje cipele, a čim se smjestio upitao je za kontroverzni Mercedesov sustav upravljanja DAS.

Russell je iznenada dobio priliku u Mercedesu nakon što je Hamilton u ponedjeljak dobio pozitivan nalaz na COVID-19, a zbog prijateljskoga odnosa između Williamsa i Mercedesa ovakva posudba bila je moguća bez obzira na kratak vremenski rok.

Williamsov vozač odušeljen je što će dobiti priliku nastupiti za momčad svjetskih prvaka, ali je zbog 11 cm veće visine, četiri kg više i dva broja većih stopala jedva stao u njegov bolid.

Russell je otkrio da je umjesto britanskog broja 11, kojega inače nosi, morao stati u broj cipela 10 dok Hamilton nosi broj 9.

“Definitivno je vrlo tijesno,” rekao je Russell.

2020 Sakhir GP Russell first time in Mercedes F1 W11 Photo Daimler Mercedes Twitter

“Moja stopala su broj 11 pa sam morao obući broj manje nego što bi bilo idealno.”

“Tako da mi je po tom pitanju blago neudobno. Ali siguran sam da mogu izdržati bol za ovu priliku.”

“Razgovarao sam s Bonom [Hamiltonov trkaći inženjer Pete Bonington] i rekao je ‘siguran sam da možemo napraviti neke modifikacije na tvom tijelu da staneš’, a ja sam pomislio ‘nisam baš siguran’.”

“Ali ipak je sve bilo u redu.”

Mercedes je objavio i snimku Russellova prvoga ulaska u F1 W11, a mladi Britanac odmah je upitao ‘je li ovo DAS’, referirajući se na Mercedesov sustav upravljanja s dvije osi koji je zabranjen od iduće sezone.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz će idući tjedan prvi puta testirati za Ferrari

Carlos Sainz idući će tjedan prvi puta sjesti za upravljač Ferrarijeva F1 bolida, a Ferrar…