George Russell kaže da mu je Mercedes obećao da će iduće godine imati jednak tretman kao i sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton i da ne očekuje da će između njih biti napetosti kao između Hamiltona i Rosberga.

Russell će se nakon tri godine u Williamsu 2022. pridružiti momčadi svjetskih prvaka za koje je prošle godine nastupio na jednoj utrci, a Hamilton će prvi puta nakon 2016. imati ozbiljnu konkurenciju unutar momčadi.

Iako je 13 godina stariji Hamilton favorit za pobjedu u ovom momčadskom duelu, od Russella se očekuje da bude puno bliže Hamiltonu od Bottasa, ali da pritom ne naruši sklad u momčadi koja je iskusila tenzije u vremenu kad su za njih vozili Hamilton i Rosberg (2013. – 2016.).

Bez obzira na status novaka u Mercedesu, Russell kaže da mu je momčad obećala jednak status i jednake šanse u odnosu na aktualnoga svjetskog prvaka.

“To mi je vrlo jasno rečeno,” rekao je Russell.

“Mislim da je Mercedes po tom pitanju vrlo pošten, da obojici vozača daju najbolju priliku.”

“Prirodno je da vjerujem u sebe i imam visoka očekivanja, ali jednako tako znam koliko će biti teško.”

“Lewis je sedmerostruki svjetski prvak s razlogom i mislim da sam vjerojatno bio u jednoj od najsretnijih pozicija od svih u F1 što sam mogao učiti od njega.”

“Za sebe, vidim ovo partnerstvo s Mercedesom kao dugoročnu stvar i vjerujem da iduću godinu moram iskoristiti kao pravu priliku da učim, da idem utrku po utrku i vidim kako će ići. Ali trenutno nemam neko mišljenje [kako će se stvari razvijati].”

Russell je istaknuo da ne očekuje ponavljanje napetosti kakve smo u Mercedesu vidjeli u doba Hamiltona i Rosberga.

“Mislim da Mercedes ima jasno iskustvo loše dinamike u momčadi i jasno su naglasili da ne žele da se to ponovi,” rekao je Russell.

“Na osobnoj razini, ni ja to ne želim. Mislim da je jako važno da momčadski kolege rade zajedno, da pritišću momčad. Iduće godine imamo novi bolid i nova pravila, nema jamstva tko će imati najbrži bolid.”

“Rekao bih i da smo Lewis i ja u jako različitim fazama karijere, što mislim da također pomaže, i imam ogromnu razinu poštovanja prema njemu. Mislim da to što sam toliko mlađi i što sam ga gledao kao mladi vozač kartinga mijenja tu dinamiku. Ne vidim da će tu biti ikakvih problema.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell vjeruje da bi nova pravila u Belgiji Mercedes mogla dovesti u borbu za pobjedu

Mercedesov vozač George Russell smatra da bi se njegova momčad mogla vratiti u borbu za po…