George Russell ispričao se Valtteriju Bottasu za ponašanje na jučerašnjoj utrci u Imoli i kaže da to nije bio njegov najponosniji dan, ali da je odlučan da će iz toga naučiti lekciju i da će već na idućoj utrci u Portugalu biti bolji.

Russell se odlučio za riskantno pretjecanje Bottasa uz pomoć DRS-a izvan idealne putanje, na mjestu gdje je staza još bila mokra, nakon čega je izgubio kontrolu nad svojim Williamsom FW43B i zabio se u Bottasa.

Suci su odlučili da je riječ o trkaćem incidentu, ali Bottas i Mercedesov F1 šef Toto Wolff nemaju sumnje da Russell nije trebao ići u tako riskantan potez.

Nakon što su se Russellu slegli dojmovi i nakon što je razgovarao i s Bottasom i Wolffom, na svom Twitter računu objavio je tekst u kojem se ispričao Bottasu, cijeloj momčadi Williamsa i svima koji su se osjećali izdano tim potezom.

“Jučer nije bio moj najponosniji dan, znao sam da će ova utrka biti jedna od najboljih prilika da osvojimo bodove ove sezone, a kad ti bodovi znače kao što u ovom trenutku nama znače onda nekad preuzmete rizik,” rekao je Russell.

“Nije se isplatilo i moram preuzeti odgovornost za to. Nakon što sam imao vremena osvrnuti se na ono što se jučer dogodilo, znam da sam cijelu situaciju trebao bolje podnijeti.”

“Emocije mogu biti jake u trenutku borbe i jučer su me emocije preuzele. Ispričavam se Valtteriju, svojoj momčadi i svima koji su se osjećali izdano mojim akcijama.”

“To nisam ja i očekujem više od sebe jer znam da i drugi očekuju više od mene. Naučio sam neke teške lekcije ovoga vikenda i iz toga ću izaći kao bolji vozač i bolja osoba.”

“Sad sam usredotočen na Portugal i priliku da pokažem tko sam zapravo. Hvala na svim porukama, i pozitivnim i negativnim. One će mi pomoći da nastavim rasti.”

2021 Emilia Romagna GP Russell soft C4 Pirelli tyres Photo Daimler
Russell na VN Emilije Romagne 2021. (Photo: Williams)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…