2022 Spanish GP Russell Mercedes F1 W13 leads Verstappen Red Bull RB18 Photo Daimler Edited by MAXF1net

George Russell optimističan je nakon najboljega izdanja Mercedesa ove sezone i smatra da je za njih sezona tek počela, a vjeruje da bi nakon rješavanja najvećega problema mogli dodatno smanjiti zaostatak za vodećima.

Nakon što na prvih pet utrka nisu bili ni blizu Ferrariju i Red Bullu, Mercedes je u Španjolskoj napokon riješio problem s poskakivanjem na ravnim dijelovima i uspio izvući više performansi iz svoga F1 W13.

Russell se veći dio utrke borio s vozačima Red Bulla, koji su na kraju upisali dvostruku pobjedu, a Hamilton se uspio probiti do četvrtoga mjesta iako je na kraju drugoga kruga bio više od 30 sekundi iza pretposljednjega.

“Dao sam sve od sebe da zadržim Maxa, ali on je odradio nevjerojatan posao, bravo za njega, sjajan posao,” rekao je Russell.

“Kad sam vidio Red Bullove u retrovizorima, davao sam sve od sebe da ih zadržim iza. Kad sam se borio s Maxom čuvao sam gume, motor se pregrijavao, pokušavao sam ići što brže mogu da ga zadržim… balansirate između toliko različitih stvari, ali bilo je to nekoliko zadovoljavajućih krugova.”

U posljednjim krugovima oba Mercedesa morala su usporiti zbog problema s pregrijavanjem, a Hamiltona je to stajalo gubitka četvrtoga mjesta od Sainza.

“Bilo je jako teško u posljednjim krugovima, bila je to utrka preživljavanja,” priznaje Russell.

“Posljednjih pet šest krugova bili su samo da dovezem bolid do cilja. Bili smo na granici tijekom utrke, ali momčad je odradila sjajan posao da ne prijeđu tu granicu i da moramo odustati,” rekao je Russell.

“Oduševljen sam što sam uspio završiti treći, to je puno bodova za nas.”

Russell je optimističan zbog velikoga koraka naprijed koji je Mercedes napravio u odnosu na vodeće, ali svjestan je da još uvijek nisu brzi kao oni.

“Volio bih to reći, ali utrka je bila jako teška. Vjerojatno smo prepolovili zaostatak za vodećima u odnosu na ostatak sezone, ali znamo da imamo još performansi za pronaći.”

“Napokon smo riješili svoj problem i sad se možemo usredotočiti na donošenje još performansi. Kasnimo šest utrka, ali nema razloga zašto ne bismo mogli nadoknaditi taj zaostatak. Napredujemo i okrenuli smo stranicu, osjećaj je kao da je ovo naš početak sezone.”

“Tako sam ponosan što ovdje stojim jer su dečki tako naporno radili tako da je ovo postolje za njih.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…