2022 Austrian GP Russell Mercedes F1 W13 Saturday Photo Daimler Edited by MAXF1net

Mercedesov vozač George Russell kaže da je kazna za incident sa Sergijom Perezom u prvom krugu VN Austrije bila ‘preoštra’ i da smatra da je riječ o trkaćem incidentu, ali je zadovoljan kako su on i momčad odradili utrku nakon toga incidenta i oporavili se do četvrtoga mjesta.

Russell je startao četvrti i u prvom krugu se borio s Perezom koji je startao jednu poziciju iza njega, ali u četvrtom zavoju Perez drži vanjsku stranu, Russell unutarnju i dolazi do kontakta koji je Meksikanca poslao van staze dok je Britanac oštetio svoje prednje krilo.

Suci su odlučili da je za incident kriv Russell koji je dobio pet sekundi kazne, a zbog oštećenoga prednjeg krila morao je u boks, kada je odradio i pet sekundi kazne, te se vratio na 19. mjesto.

Zahvaljujući sjajnoj povratničkoj vožnji Russell se oporavio do četvrtoga mjesta, 15 sekundi iza momčadskoga kolege Hamiltona, čime se vratio u krug osvajača bodova nakon odustajanja na Silverstoneu.

“Startao sam četvrti i završio četvrti, vjerojatno bih to prihvatio prije utrke,” rekao je Russell.

“Ali malo sam razočaran kako se sve rasplelo. U prvom krugu Checo je zaronio s vanjske strane četvrtoga zavoja i onda uzeo užu putanju. Ispred mene je bio Sainz i morao sam koristiti rubnik u vrhu zavoja.”

“Mislim da je kazna oštra, za mene je to trkaći incident. Ali nakon toga smo optimizirali utrku od drugoga kruga.”

“Gledajući s pozitivne strane – bili smo 20 sekundi u boksu nakon starta i završili oko 15 sekundi iza postolja. Vratio sam se s 19. na četvrto mjesto, izvukli smo maksimum kao momčad.”

“Sad moramo nastaviti raditi i pritiskati.”

Šef trkaćih operacija Andrew Shovlin očekivano se složio sa svojim vozačem da je kazna za incident s Perezom preoštra.

“Bio je to jako težak vikend u garaži, ali i jako zadovoljavajući jer smo završili treći i četvrti,” rekao je Shovlin.

“Smatramo da je kazna za Georgea oštra. Bio je na rubniku u vrhu zavoja i ostavio više nego dovoljno mjesta. Nakon kontakta smo morali promijeniti prednje krilo pa je zaustavljanje u boksu trajalo dugo.”

“Morao se dvaput probijati kroz poredak, ali sjajno se utrkivao i izvukao maksimum.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Hamilton nezadovoljan ‘jednom od najgorih utrka’

Lewis Hamilton bio je samokritičan unatoč rezultatu sezone u Kanadi jer smatra da je tijek…