George Russell odradio je posljednje kilometre za Formulu 1 ove sezone testirajući nove 18-inčne Pirellijeve gume koje će se koristiti od 2021., a u Formuli 2 će debitirati već iduće godine.

Russell je u nedjelju i ponedjeljak vozio modificirani ovogodišnji Mercedesov F1 W10 koji je bio opremljen 18-inčnim kotačima i gumama, a ukupno je odradio 218 krugova – 100 u nedjelju i 118 u ponedjeljak.

Testove novih guma već su odradili Renault i McLaren, a Mercedes je u Abu Dhabiju odradio posljednji test uoči uvođenja nove dimenzije guma u Formuli 2 2020.

Renault i McLaren svoje su testove odradili na francuskom Paul Ricardu, a podaci sa sva tri testa bit će dostupni svim momčadima.

Iduće godine Pirelli planira imati 25 testnih dana nove dimenzije guma koje će odrađivati svih deset momčadi, a nakon posljednje utrke sezone u Abu Dhabiju sve momčadi isprobat će konačne specifikacije novih guma, baš kao što su to učinili i ove godine s gumama za 2020.

George Russell Mercedes F1 W10 18-inch wheels Abu Dhabi final test right side Pirelli Photo Pirelli George Russell Mercedes F1 W10 18-inch wheels Abu Dhabi final test Pirelli Photo Pirelli

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…