Williamsov vozač George Russell imenovan je novim direktorom udruženja GP vozača GPDA čime je zamijenio Francuza Romaina Grosjeana koji se povukao sa svoje pozicije.

Grosjean je bio višegodišnji direktor GPDA, ali se povukao sa svoje pozicije direktora jer je trkaću karijeru nastavio u SAD-u gdje će nastupati u IndyCar prvenstvu.

Russell je oduševljen što je izabran kao direktor iako je 15.2. napunio tek 23 godine čime je jedan od mlađih vozača u Formuli 1, a mladi Britanac radit će uz kolegu direktora Sebastiana Vettela i predsjednika Alexa Wurza.

“Čast je i privilegija biti nominiran za direktora GPDA,” rekao je Russell.

“Cijenim potporu mojih kolega vozača što su mi povjerili ovu ulogu i prepoznali odgovornost koju ona nosi.”

“U šest desetljeća postojanja, GPDA je integralan dio potpore i oblikovanja sigurnosti u Formuli 1, za sport i naše navijače.”

GPDA je ujedno postavila i prvu osobu na direktorsko mjesto koja nije vozač, a riječ je o pravnoj savjetnici Anastasiji Fowle koja će se baviti poslovnim aktivnostima.

“Nakon nekoliko godina rada uz Alexa [Wurza], Sebastiana [Vettela] i Romaina [Grosjeana], ponosna sam što su me izabrali za poziciju u upravi kao prvu osobu koja nije F1 vozač,” rekla je Fowle.

“Strastvena sam oko sporta i ove industrije i čast mi je biti potpora GPDA.”

George Russell Williams F1 2021 Photo Williams Twitter
George Russell, Williams (Photo: Williams)
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell – ‘Sezona je za nas tek počela’

George Russell optimističan je nakon najboljega izdanja Mercedesa ove sezone i smatra da j…