George Russell dobit će nove elemente Mercedesove pogonske jedinice za drugu utrku sezone u Austriji, a Robert Kubica i Jack Aitken dobit će priliku voziti na prvom slobodnom treningu umjesto Giovinazzija i Russella.

Russell je odustao u 49. krugu VN Austrije zbog problema s pritiskom goriva i izazvao izlazak sigurnosnoga automobila, a momčad mu je rekla da ugasi pogonsku jedinicu kako bi spriječio dodatna oštećenja.

Njegova pogonska jedinica vraćena je u Mercedesov F1 pogon u Brixworthu nakon čega je zaključeno da Britanac treba novi V6 motor, MGU-H i turbo, a kvar zbog kojega je odustao Stroll u Racing Pointu nije vezan za Mercedesovu pogonsku jedinicu te će ju nastaviti koristiti i ovoga vikenda.

Novu pogonsku jedinicu prvi će isprobati Williamsov testni vozač Jack Aitken koji će umjesto Russella voziti na prvom slobodnom treningu.

Aitken trenutno nastupa u Formuil 2 za momčad Campos, a ranije je već testirao Renaultov F1 bolid u Barceloni 2018. te je odradio još dva testa u Barceloni i Bahrainu 2019.

Testni vozač Alfa Romea Robert Kubica također će dobiti svoju priliku umjesto redovnoga vozača Giovinazzija.

“Veselim se vratiti u akciju ovoga vikenda, posebno nakon tako duge stanke koju je imao cijeli svijet motorsporta,” rekao je Poljak.

“Moj cilj je, kao i uvijek, dati što je moguće više podataka našim inženjerima i povratne informacije iz kokpita.”

“Ovaj vikend bit će novo iskustvo za sve, utrkivati se na istoj stazi na kojoj smo bili prije manje od tjedan dana pa ćemo morati analizirati sve podatke od prve utrke i testirati promjene postavki koje želimo isprobati na bolidima.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…