2023-Bahrain-GP-Sainz-Ferrari-side-front-shot-soft-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Carlos Sainz smatra da Ferrari nakon prve utrke sezone ne treba brinuti samo Red Bull nego i Aston Martin čiju je brzinu opisao kao ‘zabrinjavajućom’, ali se nada da će na drugim stazama situacija biti bolja.

Sainz je prvi vikend sezone bio sporiji od momčadskoga kolege iza kojega se kvalificirao i u utrci bio daleko od njega, ali Leclercovo odustajanje promoviralo ga je na treće mjesto.

Ali zbog veće degradacije guma Sainz nije uspio zadržati Alonsa u Aston Martinu iako je uspio završiti ispred Hamiltona u Mercedesu.

“Bila je to nedjelja puna izazova,” rekao je Sainz.

“Već smo iz testiranja znali da će ovdje u Bahreinu biti teško i sada se moramo usredotočiti na poboljšanje za nadolazeće utrke.”

“Vrijeme je da spustimo glave, marljivo radimo i vidimo kako možemo smanjiti zaostatak za vrhom. Tek je prva utrka, pa ćemo nastaviti gurati bez obzira na sve.”

Ferrari je za ovu sezonu pokušao smanjiti otpor zraka te su u Bahrainu koristili manje downforcea od Red Bulla i Aston Martina što im je donijelo veću brzinu na pravcu, ali i manje brzine u zavojima i više klizanja koje povećava potrošnju guma.

“Nadam se da ćemo se, čim dođemo na druge staze gdje ćemo manje pregrijavati stražnje gume, moći bolje nositi sa suparnicima.”

“Jasno je da njihovi bolidi imaju nešto, i Red Bull i Aston, što im omogućuje da manje troše gume.”

“Ako pogledate Mercedes i nas, imamo vrlo sličnu degradaciju. Druga dva bolida, iz nekoga razloga, ne troše toliko gume.”

“To je nešto što ćemo morati pogledati, analizirati i vidjeti što možemo učiniti.”

“Astonova brzina je jako zabrinjavajuća, trenutno smo iza njih u utrci, a još više iza Red Bulla.”

Sainz se osvrnuo i na borbu sa sunarodnjakom Alonsom koji je bio puno brži kad su se gume počele trošiti.

“Bila je to lijepa borba, skoro me koštala pozicije u odnosu na Lewisa jer kad sam počeo pritiskati kako bih se obranio od Fernanda stražnje gume su se počele pregrijavati.”

“To je problem, gume se previše griju kad krenemo pritiskati.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclercu deset mjesta kazne u Saudijskoj Arabiji

Charles Leclerc postat će prvi vozač koji će dobiti kaznu ove sezone zbog prekomjernoga ko…