Carlos Sainz u utrci je imao problema s sustavom za pitku vodu pa je bio prisiljen piti ogromne količine vode, zbog čega se nije osjećao dobro te je na kraju pogriješio i poklonio poziciju Fernandu Alonsu.

Sainz se u prvom ovogodišnjem kvalifikacijskom nastupu kvalificirao na deveto mjesto, jedno mjesto i 0.045 sekundi iza momčadskog kolege Hulkenberga, a utrku mu je obilježio problem s pumpom za pitku vodu koji ga je natjerao da pije veće količine vode nego što je htio.

Na kraju Sainz više nije mogao piti količinu vode koju mu je sustav pumpao pa mu je voda počela curiti po cijelom tijelu, što ga je dekoncentriralo cijelu utrku, a pun želudac vode otežavao mu je vožnju bolida koji su ove godine brži nego ikad i u zavojima vozače izlažu ogromnim lateralnim opterećenjima u zavojima.

Bez obzira na probleme, Sainz je uspio završiti deseti i osvojiti prvi bod ove sezone, čime je svih šest bolida s Renaultovim motorima završilo utrku u bodovima.

“Imali smo problem s pumpom za vodu i u prvih deset ili petnaest krugova voda mi je prskala po licu pa sam morao biti previše vode,” rekao je Sainz.

“Kad je izašao sigurnosni automobil, imao sam puno vode u želucu koja se micala lijevo desno, što sam itekako osjećao u zavojima i nisam se osjećao dobro.”

“Uspio sam preživjeti što sam bolje mogao, ali nisam se osjećao ugodno.”

Sainz je pogrešku u devetom zavoju, zbog koje je izgubio poziciju od sunarodnjaka Alonsa, pripisao upravo opisanim problemima sa sustavom za pitku vodu.

“Bila je to posljedica toga, ako se ne osjećate ugodno ne možete pritiskati do granice i niste na 100%. To je ono što se danas dogodilo.”

“Prva je dionica bila teška i zbog malo previše preupravljanja, posebno zbog jakoga vjetra. Nastavit ćemo učiti o bolidu i raditi uoči iduće utrke u Bahrainu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…