Carlos Sainz priznaje da je i on bio iznenađen raspletom događaja oko transfera Lewisa Hamiltona u Ferrari 2025., ali da ima puno opcija za nastavak karijere i da će izabrati onu koju smatra najboljom.

Sainz će nakon 2024. napustiti Ferrari nakon četiri provedene sezone u Maranellu, ali ne zato jer je vozio loše nego jer momčad nije mogla odoljeti prilici da dovedu sedmerostrukoga svjetskog prvaka.

Ferrari je danas predstavio novi bolid za 2024. SF-24 i vijest o dolasku Hamiltona bila je neizbježna tema, kao uostalom i na dosadašnjim predstavljanjima drugih momčadi.

“Očito je to bilo malo iznenađenje, kao i svima u svijetu Formule 1”, rekao je Sainz predstavnicima medija na današnjem predstavljanju SF-24.

“Mislim da su svi bili iznenađeni na neki način s onim što se dogodilo.”

“S moje strane, očito možete razumjeti da sam saznao vijest nešto ranije nego bilo tko drugi, ali istina je da sam imao nekoliko tjedana za razmišljanje, nekoliko tjedana za pripremu i nekoliko tjedana da se pripremim za predstavljanje automobila, za prvu utrku sezone, tako da vam to daje malo vremena da to probavite, donesete vlastite zaključke i usredotočite se na sezonu 2024. koja je pred nama.”

“Ali činjenica da je to bilo pomalo iznenađenje za cijeli svijet Formule 1 nije novost, a očito je bilo i za mene.”

2023-Canadian-GP-Sainz-Ferrari-helmet-on-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net
2023-Canadian-GP-Sainz-Ferrari-helmet-on-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Na pitanje što planira u budućnosti sada kada zna napušta Ferrari na kraju godine, Sainz očekivano nije mogao puno otkriti.

“Još ne znam svoju sljedeću momčad, a sada imam malo vremena da odlučim što će se dogoditi. Postoji mnogo opcija i vrijeme je donijeti važnu odluku u sljedećih nekoliko mjeseci.”

“Koliko god sam govorio da želim srediti svoju budućnost prije prve utrke, sada se scenarij prilično promijenio, kao što možete zamisliti. Vjerojatno je nešto duži proces ispred mene.”

“Želim biti siguran da sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Želim biti siguran da sam odabrao pravo sljedeće odredište za sebe. Želim uzeti dovoljno vremena da razmislim o tome, da saslušam sve opcije.”

“Tada se jednostavno mogu osjećati smireno da sam si pri donošenju odluke dao dovoljno vremena, s dovoljno informacija.”

“Kada to kažem, nemoguće je odvojiti jednu stvar od druge. Imam dobar menadžerski tim koji će se također pobrinuti za to, tako da će moj fokus uvijek biti Bahrain ove godine kako bih snažno otvorio sezonu.”

“Nadam se da mi ovo nije posljednja prilika za naslov i očito s toliko opcija koje su otvorene za 2025. na tržištu, također ću tražiti one najzanimljivije u tom smislu.”

“Dakle, ovo je važna godina za mene jer još uvijek nosim crveno i još uvijek imam cilj postati prvak u Ferrariju i još uvijek imam još jednu priliku.”

“Ali moj krajnji cilj je općenito postati svjetski prvak. S kim god da to postignem. Očito bi bilo idealno s Ferrarijem ove godine, ali ako ne, bit će drugih prilika, nadam se, u budućnosti.

“Osjećam se spremnim za sve što dolazi, pripremio sam se bolje nego ikad ove sezone i samo želim započeti i usredotočiti se na 2024.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Bottas, Tsunoda i Ricciardo odvozili više od 3000 km testirajući gume za 2025. na Suzuki

Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo imali su produžen boravak na japanskoj Su…