Carlos Sainz priznaje da je u jednom dijelu utrke sumnjao da može završiti na pobjedničkom postolju nakon što je Ferrari produljio njegovu drugu dionicu utrke što ga je stavilo pod pritisak da mora pretjecati u završnici.

Sainz se kvalificirao na četvrto mjesto iza dva Red Bulla i Norrisova McLarena, a prvi put u boks je ušao u 15. krugu i vratio se iza Norrisa koji je u boks ušao četiri kruga ranije.

Dok je njegov momčadski kolega Leclerc imao najdužu prvu dionicu od svih vozača, Sainz je produžio svoju drugu i do trenutka kada je napravio svoje drugo zaustavljanje bio je na drugom mjestu.

Nakon druge promjene guma, s mediuma na hard, Sainz se vratio na sedmo mjesto i zahvaljujući sjajnoj brzini na najtvrđoj mješavini guma uspio završiti treći nakon prestizanja svoga momčadskog kolege sedam krugova prije kraja.

“Imao sam dobru utrku, znao sam da je pobjedničko postolje moguće ako odradim savršenu utrku. Jako sam sretan jer je bilo prilično teško s degradacijom.”

“Ponekad je to izgledalo pomalo nezgodno, nisam točno razumio što se događa s jednim i dva zaustavljanja. Onda su došli oblaci, degradacija je otišla puno niže i odjednom sam pomislio da je možda jedno zaustavljanje bilo brže, a mi smo bili na dva.”

“Mislio sam da će biti jako teško vratiti se na četvrto ili treće mjesto s obzirom na to koliko je teško bilo prestići Mercedes u drugoj dionici i koliko ga je bilo teško pratiti.”

“Ali kad sam na kraju stavio hard gume, bio sam vrlo brz i mogao sam odraditi pretjecanja da dođem do postolja za koje sam se stvarno trudio.”

“Danas sam morao pretjecati mnogo automobila, a pretjecanja su bila teško. Ovdje na Suzuki stvarno morate dobro pogiditi posljednju šikanu da biste imali šanse uoči prvoga zavoja.”

“Mogao sam završiti svoje poteze, ali bilo je teško. Znao sam da mi je potrebna vrlo velika razlika u korištenosti guma da se približim Landu i Charlesu. Iskreno, mislio sam da je to u redu, da mogu odraditi pretjecanja i doći do postolja.”

“Na kraju smo uspjeli. Bio sam brz na hard gumama i stvarno mi se svidjelo kako su mi pružile dobar osjećaj da mogu pritiskati.”

Sainz i dalje ‘nema pojma’ gdje će voziti 2025.

“Nažalost, nemam pojma gdje ću biti sljedeće godine”, rekao je Sainz koji je četvrti u poretku vozača, samo četiri boda iza Leclerca iako ima utrku manje.

“Istina je da razgovaramo s mnogim momčadima. Oni znaju da sam na raspolaganju pa da vidimo što će se dogoditi.

“Bio je ovo snažan početak sezone, s ovim bolidom možete malo više zablistati. S prošlogodišnjim sam bolidom imao performanse slične ovoj godini, ali nismo mogli ostvariti ovakve rezultate.”

“Samo se trebam usredotočiti na ono što radim i dokazati sebi i svima da kad mi daju brz bolid, maksimalno koristim ono što mi je dano i to ispunjavam.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Monako 1999. – Ferrari slavi dvostruku pobjedu

Ferrari je na današnji dan 1999. na četvrtoj utrci sezone u Monaku došao do dvostruke pobj…