Carlos Sainz zadovoljan je ‘dosad najboljim petkom’ u McLarenu ove sezone i smatra da su ‘definitivno iza’ najbolje tri momčadi iako je na drugom treningu bio četvrti s manje od četiri desetinke zaostatka.

McLaren se oporavio nakon katastrofalne 2018. i nakon šest utrka se nalaze na četvrtom mjestu iako je odnos snaga u sredini poretka oscilirao iz utrke u utrku, a Kanada im je trebala odgovarati zbog konfiguracije staze koja nagrađuje aerodinamičku učinkovitost i dobar stražnji kraj.

Na prvim slobodnim treninzima ta su se očekivanja pokazala točnim jer je Sainz na prvom treningu bio sedmi, a na drugom četvrti s manje od četiri desetinke zaostatka za najbržim Leclercom.

McLaren je u Kanadu donio novu podnicu s novim longitudinalnim prorezima koji utječu na rad difuzora i stvaranje downforcea ispod bolida, a Sainz kaže da su nakon serije testova potvrdili da poboljšanja rade kako je i očekivano.

“Možemo biti prilično sretni s ovim petkom,” rekao je Sainz.

“Plan vožnje je bio prilično ambiciozan, s puno ulaznih i izlaznih krugova zbog aerodinamičkih testova i puno paralelnih testova komponenti kako bi se pronašli pravi kompromisi.”

Carlos Sainz McLaren MCL34 Canadian GP F1 2019 wall of champions rear end Photo McLaren

“U tom smislu mislim da idemo u pravom smjeru i dobro je imati nove dijelove kako bismo pokušali pronaći još performansi.”

“Sve radi kako bi trebalo, a isprobali smo i neke eksperimentalne stvari na bolidu. Puno momčadi mijenja prednja krila, sve mijenjaju kako bi pokušali pronaći optimalni balans i puno je toga što moramo analizirati i vidjeti što radi, a što ne.”

“Sretan sam s činjenicom da momčad eksperimentira, isprobava stvari, to znači da želimo ići naprijed i to želim vijdeti.”

‘Jedan od najboljih petaka ove sezone’

Sainz je na drugom treningu bio na sjajnom četvrtom mjestu sa samo 0.376 sekundi zaostatka za Leclercom u Ferrariju, što je najmanji McLarenov zaostatak za vodećima ove sezone, ali priznaje da četvrto mjesto nije realno zbog problema za Hamiltona i Red Bullove vozače.

“Vjerojatno smo imali jedan od najboljih petaka ove sezone, i dalje ne vjerujem da smo četvrti najbrži. Definitivno vjerujem da smo iza najbolje tri momčadi.”

“Sutra nas vjerojatno očekuje povratak u realnost.”

“Osjećao sam se ugodno u bolidu od prvoga treninga i to mi je pomoglo da sastavim dobar krug i da imam dobru brzinu na dužim dionicama.”

“To je bilo ohrabrujuće, ali ovo je samo trening tako da moramo nastaviti raditi i vidjeti možemo li u kvalifikacijama potvrditi brzinu s treninga.”

McLaren Shadow Project MCL34 F1 2019 car livery Photo McLaren
McLaren Shadow Project MCL34 F1 2019 car livery Photo McLaren
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas najbrži na posljednjem danu, Verstappen drugi

Valtteri Bottas srušio je najbolje vrijeme koje je jutros držao Daniel Ricciardo i Mercede…