2022-Canadian-GP-Sainz-Ferrari-Friday-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net.jpg

Carlos Sainz optimističan je oko Ferrarijeve forme ove sezone bez obzira na probleme s pouzdanošću koje su imali na posljednje tri utrke ako se pogleda u kakvoj su formi bili prošle sezone i kakav su napredak ostvarili ove godine.

Ferrari se nakon dvije teške sezone vratio u borbu za pole positione i pobjede, a nakon briljantnoga otvaranja sezone u Bahrainu gdje su Leclerc i Sainz ostvarili dvostruku pobjedu i Leclercove pobjede u Australiji ambicije su porasle i počelo se pričati o naslovu prvaka koji Ferrari nije osvojio od 2008.

Ali nakon serije od pet uzastopnih pobjeda za Red Bull, od kojih su tri bile dvostruke, Verstappen i Perez drže prva dva mjesta u poretku vozača dok Red Bull ima velikih 80 bodova prednosti ispred Ferrarija.

“Ne možete izbjeći činjenicu da smo uoči ove sezone htjeli biti ponovno konkurentni i uspjeli smo čak i nadmašiti vlastita očekivanja jer smo bili tako konkurentni,” rekao je Sainz za Motorsport.

“To nas je dovelo u poziciju da se borimo za naslov. Ali moramo se sjetiti da je ovo naša prva sezona da smo se vratili. Napravili smo ogroman korak naprijed po pitanju snage motora, veliki korak u razumijevanju novih pravila i još smo prilično novi u povratku u borbi za naslov.”

“Da, patimo od nekih problema s pouzdanošću, ali za mene je to u redu jer se to događa u procesu ponovne izgradnje momčadi i posebno kad napravite tako veliki korak naprijed s motorom.”

“Kad shvatite odkud dolazimo i korak koji smo uspjeli napraviti ove godine onda stvari odjednom ne izgledaju tako loše. Samo smo naletili na prepreku na tom putu.”

Sainz se osvrnuo i na prvi dan u Kanadi na kojoj se vozi prvi puta nakon dvije godine, a Sainz je tada vozio za McLaren.

“Uživao sam u prvom danu treninga i uspjeli smo dobro napredovati tijekom dvije sesije,” rekao je Španjolac.

“Bilo je prilično izazovno zbog jakoga vjetra, ali uspjeli smo odraditi cijeli program bez ikakvih problema.”

“Razumijevanje guma bit će jako važno za nedjelju i skupili smo puno podataka. Veselim se kvalifikacijama.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…