Sainz Toro Rosso Chinese GP F1 2017 FOto Red Bull

Carlos Sainz kaže da je momčad Toro Rossa mislila da je lud nakon što je VN Kine jedini odlučio startati na gumama za suho za razliku od ostalih vozača koji su startali na intermediate gumama.

Staza je na startu bila djelomično mokra sa suhim dijelovima, a Sainz je jedini imao hrabrosti riskirati i startati na supersoftu.

Španjolac je na početku gubio pozicije, preživio gubitak kontrole u drugom zavoju i na kraju profitirao kad su ostali vozači ušli u boks po gume za suho.

“Trebali ste vidjeti lica mojih inženjera kad sam im rekao da idem na supersoft,” rekao je Sainz koji je završio sedmi nakon borbe sa sunarodnjakom Fernandom Alonsom.

“Gledali su me kao sam lud, i Franz Tost [šef momčadi] i svi ostali. Sad je smiješno, ali kad sam vidio da su svi ostali na intermediate gumama nisam mogao vjerovati.”

“Znao sam da će me svi prestići u prva četiri zavoja, ali do šestoga zavoja staza je bila potpuno suha i mogao sam uloviti priključak.”

“Zatim su svi ušli u boks i tada sam pomislio ‘sad sam ja pametan’ i rizik se isplatio.”

“Imao sam lijepu malu borbu s Alonsom. I on je imao fantastičnu utrku da bi uopće bio u toj poziciji.”

“Nakon što sam se izvrtio za vrijeme sigurnosnog automobila imao sam puno više brzine i uspio sam.”

Sainz je bodove osvojio na obje ovosezonske utrke i trenutno je sedmi u poretku vozača s 10 bodova, a Toro Rosso je na visokom četvrtom mjestu u poretku konstruktora.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Sainz i dalje nezadovoljan – ‘Nisam na vrhuncu forme ovoga vikenda’

Carlos Sainz zadovoljan je trećim startnim mjestom za VN Monaka iako priznaje da ovoga vik…