Carlos Sainz razočaran je nakon lošega kvalifikacijskog nastupa u kojem je dvaput izgubio stražnji kraj u istom zavoju i propustio ući u posljednji dio kvalifikacija u kojem je njegov momčadski kolega Charles Leclerc briljirao i završio četvrti.

Ferrari je pokazao obećavajuću brzinu na slobodnim treninzima, a nakon što se Leclerc razbio na drugom treningu Sainz je djelovao kao vozač s više samopouzdanja uoči kvalifikacija.

Nakon što je bio četvrti najbrži u prvom dijelu kvalifikacija Sainz je u drugom koristio medium gume kako bi na njima startao utrku, baš kao i Leclerc, ali Španjolac je izgubio kontrolu u desetom zavoju i stražnjim krajem dotaknuo barijere pri maloj brzini.

Tako je uništio prvi set medium guma, a iako se uspio vratiti u boks po drugi set medium guma Sainz je, uz malo oštećenje stražnjega krila, opet izgubio stražnji kraj u istom zavoju i morao odbaciti krug.

“Kvalifikacije je teško probaviti, bio sam brz i cijeloga vikenda se dobro osjećao u bolidu, a mali trenutak preupravljanja uništio mi je cijele kvalifikacije i utrku,” rekao je Sainz.

“Prvi dio kvalifikacija bio je jako obećavajući i znao sam od prijašnjih sesija da sam brz i na medium gumama. Ali jako agresivno popuštanje stražnjega kraja u desetom zavoju dovelo je do gubitka kontrole. Iako sam uspio izbjeći veliki sudar, dotaknuo sam zid i oštetio stražnje krilo.”

“Neočekivano jer nisam imao takav trenutak od petka.”

“Nije bilo vremena za zamjenu oštećene bočne ploče stražnjega krila i dečki su dali sve od sebe da ju poprave prije ponovnoga izlaska. Bio sam prilično brz u prvom dijelu kruga, ali čim sam više opteretio stražnje krilo u težem zavoju shvatio sam da imam manje downforcea i morao sam odbaciti krug.”

“Utrka će biti neizvjesna i sve se može dogoditi. Imam samopouzdanje i dat ću sve od sebe da nadoknadim pozicije i pokušam osvojiti dobre bodove.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…