Carlos Sainz kaže da ovo nije bila najbolja utrka za njega iako je momčad kolektivno ostvarila jako dobar rezultat, a zbog spore promjene guma Španjolac je ostao zaglavljen iza Daniela Ricciarda u McLarenu kojega nije uspio prestići unatoč osam krugova novijim gumama.

Sainz se kvalificirao na deveto mjesto, pet mjesta iza momčadskoga kolege Leclerca, ali u sprint kvalifikacijama izgubio je nekoliko pozicija zbog incidenta s Russellom pa je završio na 11. mjestu.

Ali nakon kazne za Russella Sainz je startao deseti, pratio Ricciarda u McLarenu kojega nije mogao prestići unatoč bržem bolidu i na stazi ostao osam krugova duže od njega. Španjolac je izgradio dovoljnu prednost da se vrati ispred Australca, ali zbog spore promjene guma opet se vratio iza njega.

Unatoč bržem bolidu i osam krugova novijim gumama Sainz nije uspio zaprijetiti Ricciardu čiji je McLaren bio brži na pravcu i Španjolac je završio šesti, drugi puta ove sezone.

“Nije to bila najbolja utrka za mene, ali općenito smo ostvarili jako dobar rezultat za momčad i puno je pozitivnih stvari,” rekao je Sainz koji nakon deset utrka ima 12 bodova manje od Leclerca.

“Bolid je bio dobar, balans također, a naš rad na postavkama se isplatio. Dva dobra starta stavila su me u poziciju da se borim s Ricciardom, ali prestići McLaren na stazi pokazalo se nevjerojatno teško.”

“Prljavi zrak u zavojima značio je da se nisam mogao dovoljno približiti i nedostajalo nam je nešto brzine na pravcima. Kad je ušao u boks, moja brzina u čistom zraku bila je super snažna i uspio sam izgraditi prednost prije svoga ulaska u boks. Ali nažalost, promjena guma bila je spora.”

“Momčad je cijele godine sjajna u boksu i takve stvari se događaju. Dao sam sve od sebe da prestignem McLaren u drugoj dionici, ali imali smo isti problem i na kraju smo završili šesti.”

“Velike čestitke Charlesu koji je skoro uspio pobijediti! Ova utrka daje nam dobar osjećaj za Mađarsku i drugi dio sezone.”

Binotto sretan zbog napretka nakon Francuske

Šef momčadi Mattia Binotto ohrabren je napretkom koji je Ferrari pokazao nakon VN Francuske kada su zbog velikih problema s potrošnjom guma ostali bez bodova.

“Ovo je bila pozitivna utrka, ne samo zbog rezultata nego najviše zbog napretka koji smo ostvarili,” rekao je Binotto.

“Nakon utrke u Francuskoj cijela je organizacija dobro reagirala. Znamo da još nismo u poziciji boriti se za najviše pozicije na redovnoj bazi jer su dva bolida brža od nas, ali važno je da radimo u pravom smjeru.”

“Charles je odvozio fantastičnu utrku, mogu razumjeti razočaranje jer boli izgubiti pobjedu u završnici utrke, ali trebao bi biti ponosan s onim što je ostvario u ova tri dana.”

“Carlos je odvozio solidnu utrku, šteta što ga je tehnički problem u boksu stajao barem jedne pozicije. Sad se okrećemo idućoj utrci u Mađarskoj, to je jako različita staza od ove i nadamo se da ćemo potvrditi napredak koji smo vidjeli na posljednjih nekoliko utrka.”

BORBA ZA TREĆE MJESTO

3. McLaren/Mercedes 163   18 23 12 12 15 12 18 10 21 22
4. Ferrari 148   12 22 8 18 18 16 14 14 26
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…