Carlos Sainz zadovoljan je svojim najboljim kvalifikacijskim rezultatom u Formuli 1, ali priznaje da su ovo bile najstresnije kvalifikacije koje je odradio i da nije bilo lako procijeniti gdje se isplati riskirati.

McLaren je prošlu utrku startao s trećega (Norris) i osmog (Sainz) mjesta u suhim uvjetima, a ovoga vikenda ponovno su ostvarili dobar rezultat uz razliku što je ovoga puta uspješniji bio Sainz koji će startati treći dok će Norris zbog kazne startati deveti umjesto šesti.

“Jako sam sretan s trećim mjestom, posebno u ovakvim uvjetima,” rekao je Sainz.

“Uvijek sam uživao u izazovu vožnje po kiši, a sjajno je da sam u tim uvjetima ostvario najbolji kvalifikacijski rezultat.”

“Pretkraj Q3 staza je postala još izazovnija i nije bilo lako procijeniti gdje preuzeti veći rizik. Definitivno najuzbudljivije i najstresnije kvalifikacije koje sam odradio.”

“Start s trećega mjesta stavlja nas na sjajno mjesto za borbu za dobre bodove, ali cilj je još uvijek daleko. Utrka će biti suha pa se stvari mogu brzo promijeniti.”

Norris nije u potpunosti zadovoljan svojim nastupom u Q3 i šestim mjestom nakon vrlo dobrih krugova u prva dva kvalifikacijska dijela s kojima je bio treći.

“Kvalifikacije su bile teške, ali iskreno mislim da su bile dobre,” rekao je Norris.

“Bolid je bilo lijepo voziti, imao sam samopouzdanje za pritiskati, posebno u Q1 i Q2. U Q3 smo bili pomalo nesretni s pozicijom na stazi kad je staza bila najbolja, što je nešto što moramo razmotriti.”

“Momčad je odradila dobar posao, bolid je bio dobar. Carlos je očito odradio dobar posao, a ja sam trebao biti bolji.”

“Bilo je lijepo izaći na mokru stazu i voziti, a i dalje sam u dobroj poziciji za utrku.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…