Carlos Sainz priznaje da je u prvoj utrci za Ferrari imao oprezan pristup na startu jer još uvijek ne poznaje dovoljno novi bolid, ali planira biti agresivniji kako bi mogao biti dobar na startu kao što je bio u prethodne dvije sezone u McLarenu.

Sainz je nakon dvije sezone u McLarenu, koje je završio na šestom mjestu u poretku vozača, prešao u Ferrari gdje mu je novi momčadski kolega Charles Leclerc, a u prvoj utrci kvalificirao se četiri mjesta iza njega i završio dva mjesta iza njega u utrci.

Španjolac je rekao da je imao loš start zbog nekoliko pogrešaka, ali i opreznoga pristupa budući da još uvijek ne poznaje bolid i da ne zna kako će se ponašati dok prati druge vozače, pri čemu današnji bolidi gube puno downforcea.

“Imao sam loš start,” rekao je Sainz.

“To se dogodilo zbog nekoliko pogrešaka, ali i moga opreznoga pristupa u prvom krugu jer sam htio biti siguran da ću preživjeti prvi krug i da ću upoznati bolid u uvjetima prljavoga zraka [u turbulencijama iza drugih bolida].”

“Bilo je to potpuno novo iskustvo, potpuno novi bolid, pa sam se htio pobrinuti da krenem lagano i završim utrku.”

“Kad sam se probio u čist zrak, iskreno, bio sam jako brz tako da se neću žaliti.”

“Prihvaćam ovu utrku kao korisno iskustvo učenja i nastavit ću se poboljšavati.”

2020 Portugal GP Bottas battle Sainz Photo McLaren
Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Performance, i Carlos Sainz, McLaren MCL35, na VN Portugala 2020. (Photo: McLaren)

Sainz je posljednje dvije godine imao jako dobre startove u McLarenu, a posebno je impresivan bio u Portugalu kada je sa sedmoga mjesta preuzeo vodstvo od Mercedesovih vozača u blago mokrim uvjetima i vodio četiri kruga.

“Definitivno će i to doći,” rekao je Sainz.

“Posebno jer sam svjesno imao takav pristup. Da sam izgubio pozicije u prvom krugu jer nisam osjećao bolid to bi bilo zabrinjavajuće, ali uvijek sam bio super dobar na startu s McLarenom.”

“Ovdje sam htio upoznati bolid u prljavom zraku prije nego krenem napadati kao u McLarenu. Zato sam svjesno imao takav pristup, ali ubrzo ću ovladati time.”

Sainz je u posljednjoj dionici utrke vozio na hard gumama koje su bile pet krugova novije od Leclercovih što mu je pomoglo da odvozi pola sekunde brži najbrži krug utrke od momčadskoga kolege.

“Bilo je prilično dobro jer sam imao jako dobar kraj utrke,” rekao je.

“Bio sam vrlo brz na medium i hard gumama.”

2021 Bahrain GP Sainz Ferrari SF21 medium C3 Pirelli side shot Photo Ferrari
Carlos Sainz, Ferrari SF21, VN Bahraina 2021. (Photo: Ferrari)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…