Carlos Sainz ostao je impresioniran stalnim McLarenovim poboljšanjima na upravljivosti novoga MCL34, a novi Renaultov motor za 2019. ocijenio je osjetno jačim nego prošle godine.

Sainz je ove godine stigao u McLaren iz Renaulta tako da je u poziciji da može osjetiti razliku u snazi motora, a Španjolac je potvrdio da je riječ o osjetnom koraku naprijed.

McLaren je bio najbrži na posljednja dva dana predsezonskih testiranja, a Sainz je današnji krug opisao kao ‘dobar kvalifikacijski pokušaj’ u kojem je koristio C4 Pirellijeve gume.

Bez obzira na pozitivne pokazatelje, Sainz želi ostati vrlo miran i vrlo oprezan u najavama nove sezone.

“Za nas je najvažnija stvar što je bolid svakim izlaskom na stazu napredovao,” rekao je Sainz.

“Više manje sve je poboljšano. Uravnoteženost bolida postajala je sve bolja posljednjih dana i to nam je omogućilo da izvučemo još malo više iz njega.”

“To znači da momčad radi dobro i da razumijemo probleme s uravnoteženošću i popravljamo ih malo po malo.”

“Ali ispred nas je duga sezona i imamo velika područja za poboljšati na kojima želimo nastaviti raditi.”

“I dalje nismo gdje bismo htjeli biti i moramo nastaviti naporno raditi.”

Renaultov motor osjetno jači

Već se dva mjeseca priča o novom Renaultovom motoru za 2019. koji je navodno napravio najveći skok u snazi u hibridnoj turbo eri koja je započela 2014., a Sainzovi komentari nakon prvih testnih dana su pozitivni.

“Čini se kao dobar korak naprijed. Dok svi ne odvrnu motore u Australiji i ne vidimo najveće brzine bit će teško vidjeti koliko je to dobar korak ili su i drugi napravili korak naprijed kao i mi.”

“Ali prva pomisao mi je bila da smo napravili dobar korak naprijed, osjećam to, osjećam dobar korak naprijed s motorom i idemo u pravom smjeru.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …