Carlos Sainz vjeruje da je VN Turske bila jedna od njegovih najboljih utrka u karijeri i najbolja utrka za Ferrari nakon što se probio s 19. startnoga mjesta na osmo, pomogavši Ferrariju da smanji zaostatak za McLarenom u borbi za treće mjesto.

Ferrari je u Turskoj Sainzu dao novu specifikaciju pogonske jedinice, ali Španjolac je zato morao krenuti iz posljednjega reda uz Ricciarda u McLarenu koji je također uzeo novu pogonsku jedinicu.

Sainz je u osmom krugu došao do 12. mjesta, a do kraja utrke uspio je ući u krug osvajača bodova i na kraju osvojiti četiri boda za osmo mjesto unatoč sporom zaustavljanju u boksu, četiri pozicije iza momčadskoga kolege Leclerca.

“Ovo je bila jedna od mojih najboljih utrka i vjerojatno najbolja utrka za Ferrari,” rekao je Sainz.

“Prva dionica u teškim uvjetima bila je vrlo intenzivna, ali i zabavna. Prestizao sam na različitim dijelovima staze i koristio svakakve linije tako da sam zaista uživao.”

“Šteta što smo imali problem prilikom promjene guma jer je sama promjena bila prilično brza tako da moramo analizirati zašto je tako dugo trebalo da krenemo.”

“Umjesto da izađem iza Ocona bio bih puno bliže Landu, a u zadnjih deset krugova bio sam jedan od najbržih na stazi pa mislim da smo mogli završiti na još boljoj poziciji.”

“Ali te stvari se događaju i definitivno je puno pozitivnih stvari u današnjoj utrci.”

“Počinjem se sve više zabavljati s ovim bolidom i sve ga bolje razumijem tako da se veselim idućim utrkama kako bih nastavio u istom ritmu.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…