McLarenov tehnički direktor za koncept vozila i performanse David Sanchez napušta momčad nakon samo tri mjeseca nakon što je došlo do neslaganja oko očekivanja od njegove uloge u tehničkoj strukturi.

Sanchez je u drugom mjesecu prošle godine potpisao za McLaren za koji je počeo raditi od prvoga dana nove godine nakon što je napustio Ferrari i odradio otkazni rok, ali nakon samo tri mjeseca napušta momčad u pomalo neobičnim okolnostima.

McLaren je bio vrlo kratak prilikom objašnjenja ove odluke i kažu da Sanchezove dužnosti tehničkoga direktora za koncept vozila i performanse nisu u skladu s onim o čemu se ranije govorilo.

Britanska momčad ima tehničku strukturu koja se temelji na tri tehnička direktora, a šef momčadi Andrea Stella privremeno će preuzeti Sanchezovu funkciju dok momčad traži zamjenu.

Rob Marshall, koji je u momčad također stigao na početku godine, postaje glavni dizajner, Neil Houldley je novi tehnički direktor za inženjering, a tehnički direktor za aerodinamiku ostaje Peter Prodromou.

“Nakon pažljivih razgovora između Davida Sancheza i vodstva momčadi, donesena je zajednička odluka da David napusti momčad”, rekao je Stella.

“Nakon našeg zajedničkog razmišljanja postalo je očito da uloga, odgovornosti i ambicije povezane s Davidovim položajem nisu u skladu s našim izvornim očekivanjima kada nam se pristao pridružiti u veljači 2023.”

“Uviđajući ovu neusklađenost, i David i ja smo se složili da bi bilo najbolje da se raziđemo sada, kako bismo mu omogućili da traži druge mogućnosti koje će bolje iskoristiti puni opseg i širinu njegovih izvanrednih vještina.”

“Iznimno i sa zahvalnošću cijenimo doprinos koji je David dao tijekom relativno kratkoga vremena s nama i želimo mu sve najbolje u njegovim budućim nastojanjima.”

Sanchez u društvu Hamiltona, Vettela i Verstappena na VN Belgije 2018. (Photo: Red Bull)

Sanchez se također zahvalio McLarenu na pruženoj prilici iako njihov odnos nije dugo trajao, za razliku od prethodnoga boravka u Wokingu koji je trajao od 2007. do 2012. gdje je, među ostalim, radio na razvoju inovativnoga F-duct sustava na McLarenu MP4-25 iz 2010.

Njegova karijera u Ferrariju trajala je od 2012. do 2023., a bio je glavni dizajner koncepta vozila za F1-75 iz 2022.

“Zahvalan sam na prilici da budem dio ove momčadi”, rekao je Sanchez.

“Iako uloga koju smo zamislili i oko koje smo se složili nije bila usklađena sa stvarnošću pozicije koju sam zatekao, odlazim s poštovanjem prema vodstvu, divljenjem predanosti mojih kolega i cijenjenjem otvorenosti i poštenja o kojima smo razgovarali i došao do ove odluke.”

“Želim ovoj momčadi nastavak uspjeha dok nastavlja svoj put prema vrhu poretka gdje i pripada. Radujem se svom sljedećem izazovu unutar F1.”

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

McLaren F1 Team

2021 McLaren F1 Team logo Photo McLaren Edited by MAXF1net
Puno ime momčadiMcLaren F1 Team
Službena web stranicawww.mclaren.com
SjedišteWoking, UK
Izvršni direktorZak Brown
Šef momčadiAndrea Stella
Glavni dizajnerRob Marshall
Tehnički direktor – aerodinamikaPeter Prodromou
Tehnički direktor – inženjeringNeil Houldley
VozačiLando Norris
Oscar Piastri
Testni i razvojni vozačiRyo Hirakawa
Pato O’Ward
ŠasijaMCL38
Pogonska jedinicaMercedes F1 M15 E Performance
GumePirelli
NaplaciBBS
Gorivo i mazivaPetronas
Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Bottas, Tsunoda i Ricciardo odvozili više od 3000 km testirajući gume za 2025. na Suzuki

Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo imali su produžen boravak na japanskoj Su…