Logan Sargeant propustit će ostatak vikenda u Australiji nakon što je Alexander Albon teško oštetio svoj bolid na prvom slobodnom treningu, a Williams još uvijek nema spremnu rezervnu šasiju.

Williams je nakon Albonove nesreće potvrdio da je njegova šasija oštećena i da će biti vraćena u Grove na popravak, a rezervna šasija, koju momčadi obično nose sa sobom u slučaju ovakvih situacija, još uvijek nije spremna.

“Zbog činjenice da treća šasija nije dostupna, momčad može potvrditi da je donijela odluku da se Alex natječe u ostatku vikenda u šasiji koju je Logan vozio na prvom i drugom slobodnom treningu,” stoji u Williamsovom priopćenju.

“Iako Logan ne bi trebao patiti zbog pogreške koju nije napravio, svaka utrka se računa jer je sredina poretka konkurentnija nego ikad,” dodao je šef momčadi James Vowles.

“Tako da smo se odlučili za ovu odluku na temelju našega najboljeg potencijala za osvajanje bodova ovog vikenda.”

“Ova odluka nije donesena olako i ne možemo dovoljno zahvaliti Loganu za njegovo ljubazno prihvaćanje, demonstrirajući svoju predanost, on je pravi timski igrač. Ovo će biti težak vikend za Williams i ovo nije situacija u koju ćemo se ponovno dovesti.”

“Moram biti potpuno iskren i reći da nijedan vozač ne bi želio ustupiti svoje mjesto”, rekao je Albon.

“Nikad ne bih želio da se ovako nešto dogodi.”

“Logan je uvijek bio vrhunski profesionalac i timski igrač od prvoga dana, a ovo mu neće biti lako podnijeti.”

“Ipak, u ovom trenutku ne mogu razmišljati o situaciji i moj jedini posao sada je maksimizirati naš potencijal ovoga vikenda i raditi s cijelom momčadi kako bismo bili sigurni da ćemo odraditi najbolji mogući posao.”

“Ovo je najteži trenutak kojeg se sjećam u karijeri i apsolutno nije lako”, priznao je Saregeant.

“Međutim, potpuno sam tu za momčad i nastavit ću pridonositi na bilo koji način ovoga vikenda kako bismo maksimizirali ono što možemo postići.”

Gledaj Formulu 1 ekskluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Bottas, Tsunoda i Ricciardo odvozili više od 3000 km testirajući gume za 2025. na Suzuki

Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo imali su produžen boravak na japanskoj Su…