sauber-c34-kratki-nosicKao što su i najavili, Sauber je na VN Singapura donio temeljito prerađeni C34 za koji momčad tvrdi da slijedi potpuno ‘novi koncept’.

S obzirom da im je budžet vrlo limitiran, u Sauberu su odlučili pričekati s poboljšanjima i donijeti veliki paket odjednom, za razliku od nekih bogatijih momčadi koje gotovo stalno donose specifična poboljšanja za svaku stazu.

Kraći nos donosi aerodinamičke prednosti jer manje narušava strukturu zračne struje koja dalje putuje ispod nosa prema difuzoru, a problem s njim je prolazak chrash testa.

Tako su i puno bogatije momčadi poput McLarena sezonu krenuli s dužim nosom, s kojim su bez problema prošli chrash test, a kasnije su donijeli novi, kraći nos, kad su uspjeli postići zadovoljavajući dizajn koji je ujedno i dovoljno čvrst.

Osim kraćeg nosa koji iza sebe šalje potpuno drukčiju strukturu zračne struje, Sauber je donio i niz drugih poboljšanja koja rade u skladu s novim nosom. Tako je C34 dobio novo prednje i stražnje krilo, pokrov motora, usisnike stražnjih kočnica, niži monokok i novi difuzor.

sauber-c34-kratki-nosic-bocno

Felipe Nasr je istaknuo da su sva poboljšanja primjenjiva i za 2016., što je vrlo važno jer momčad nema novca na bacanje.

Sauber je sjajno počeo sezonu i na prvoj utrci sezone su osvojili bodove s oba vozača. Tome je pridonijela i staza u Australiji koja aerodinamičke kvalitete ne stavlja na prvo mjesto, ali i činjenica da su konkurenti bili još u ranoj fazi razvoja svojih bolida. Kasnije je konkurencija napredovala, a Sauber je jedva uspio osvojiti pokoji bod.

PROFIL MOMČADI: Sauber Ferrari

REZULTATI: Sauber Ferrari 2015.

REZULTATI: Marcus Ericsson 2015.

REZULTATI: Felipe Nasr 2015.

PROFIL VOZAČA: Marcus Ericsson

PROFIL VOZAČA: Felipe Nasr

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

1 Komentar na "Sauber C34 s kratkim nosom na VN Singapura"

Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bullu prijeti isključenje iz prvenstva zbog navodnoga kršenja ograničenja budžeta

Red Bullu prijeti velika kazna i isključenje iz prvenstva zbog mogućega kršenja ograničenj…