Sauber i Alfa Romeo povećat će opseg svoje tehničke suradnje u idućim godinama nakon što su uoči nove sezone započeli višegodišnje tehničko partnerstvo.

Dvije strane dogovorile su višegodišnju suradnju uoči početka nove F1 sezone, nakon što je Sauber osigurao najnoviju specifikaciju Ferrarijeve pogonske jedinice, a iako Alfa Romeo zasad nema nikakav utjecaj na tehničku stranu Sauberova F1 bolida to će se ubuduće promijeniti.

“Nismo se žurili, ali odradili smo to prilično brzo,” komentirao je šef momčadi Frederic Vasseur tehnički aspekt suradnje s Alfa Romeom za Autosport.

“Dogovorili smo se za isporuku motora krajem srpnja, a zatim smo počeli raspravljati s Alfa Romeom i suradnju smo objavili u prosincu.”

“Imali drukčiji projekt i moramo istražiti različite aspekte suradnje. Više smo nego otvoreni za suradnju s Alfa Romeom i vidjet ćemo, korak po korak, koji će biti idući koraci.”

“Tehnička suradnja svakako je jedna od njih.”

Ferrari je dobavljač motora, a Alfa Romeo tehnički partner

Alfa Romeo Sauber Logo F1 2018

Vasseur je odbacio mogućnost da bi Sauber ubuduće mogao bliže surađivati s Ferrarijem po uzoru na Haas i povukao je jasnu granicu između Ferrarija i Alfa Romea.

“Ferrari je naš dobavljač motora. Alfa Romeo je tehnički partner.”

“Ne želim raspravljati o Haasu i projektu Haas. Oni rade dobar posao, ali mi imamo svoj projekt.”

“Moramo definirati s Alfa Romeom kako možemo biti uspješni, kako možemo razvijati momčad, a ići ćemo svojim putem.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

AlphaTauri odradio prve kilometre u novom AT02 i testirao novi nos

Momčad AlphaTaurija pokazala je novi nos na novom F1 bolidu iz 2021. nakon što su na preze…