Sauber će prvi puta ove sezone koristiti maksimalnu snagu

Sauber-C36-rear-end-Hungarian-GP-F1-2017-Photo-Sauber

Momčad Saubera prvi će puta ove sezone moći koristiti maksimalnu snagu prošlogodišnje Ferrarijeve pogonske jedinice zahvaljujući novom sustavu hlađenja kojega su uveli na VN Mađarske.

Sauber je u Mađarsku donio niz aerodinamičkih poboljšanja, ali i novi sustav hlađenja koji je rezultirao i novim oblikom usisnika za hladnjake. Osim aerodinamičkih prednosti, novo hlađenje momčadi će omogućiti da prvi puta ove sezone koriste maksimalnu snagu Ferrarijeve pogonske jedinice s kraja 2016.

“Sustav hlađenja je velika stvar,” rekao je Marcus Ericsson za Autosport.

“Ne osjećate razliku, ali dečki za motor vide da motor radi na puno zdravijim temperaturama. U kvalifikacijama i utrci moći ćemo puno jače koristiti motor.”

“Nadam se da iz toga možemo izvući više performansi, što nas je dosta usporavalo ove sezone.”

“Motor je radio na prilično visokim temperaturama i morali smo smanjivati postavke. Koliko sam shvatio, možemo ga maksimalno odvrnuti u kvalifikacijama, nešto što nismo mogli učiniti ove godine.”

“Paket poboljšanja je dobar korak u pravome smjeru, možda ne toliko koliko smo se nadali, ali uvijek je tako, uvijek želite više.”

“Definitivno sam osjetio, od prvoga treninga, da je riječ o koraku naprijed.”

“Bilo je više prijanjanja u odnosu na ono na što sam navikao, poboljšanja rade.”

Ferrari je u četvrtak objavio da će raskinuti najavljenu suradnju s Hondom i nastaviti koristiti Ferrarijeve motore u 2018., ali za razliku od 2017. koristit će najnovije specifikacije, baš kao i tvornička momčad Ferrarija.

Vasseur Sauber Binotto Ferrari Hungarian GP F1 2017 Photo Sauber
Frederic Vasseur i Mattia Binotto na medijskoj konferenciji u Mađarskoj rukovanjem su obilježili nastavak suradnje Saubera i Ferrarija
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …