Momčad Alfa Romeo Saubera dovela je novo tehničko pojačanje u vidu bivšeg Audijevog stručnjaka Jana Moncahuxa koji je radio i za F1 momčad Ferrarija.

Sauber prolazi dugotrajan proces povratka u sredinu poretka koji su započeli pronalaskom novih vlasnika i pojačavanjem suradnje s Ferrarijem koja im je donijela i najnovije specifikacije motora za 2018., ali i tehničko partnerstvo s Alfa Romeom koje je zasad još uvijek zasnovano samo na marketinškoj bazi.

Šef momčadi Federic Vasseur najavio je da će suradnja s Alfa Romeom uskoro zaista postati tehničke prirode, a danas su objavili i novo važno pojačanje jer će Jan Monchaux postati novi šef aerodinamičkog odjela.

Francusko-njemački inženjer, koji je diplomirao u francuskoj inženjerskoj školi za aeronautiku i svemirska istraživanja Sapuero, prije je radio za Toyotin motorsport odjel, Ferrarijevu F1 momčad i Audijev motorsport odjel.

Monchauxu će nadređeni biti šef tehničkoga odjela Jorg Zander koji je u Sauber također stigao iz Audija nakon što se Audi na kraju 2016. povukao iz WEC serije.

“Zaista se veselim dolasku Jana Monchauxa kao novoga šefa aerodinamike,” rekao je tehnički direktor Zander.

“To označava važan korak širega projekta koji za cilj ima ojačati Alfa Romeo Sauber F1 Team i pomoći nam da ostvarimo rezultate koje želimo.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli produljio ugovor s F1 do 2024.

Talijanski proizvođač guma i službeni F1 dobavljač Pirelli produljio je ugovor s Formulom …